Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Byggbagels



Byggbagels oppskrift.
Fotograf: Studio Dreyer Hensley
Bagels er en populær rundstykkevariant fra Amerika. Bakt med byggmel blir de både velsmakende og ernæringsmessig gunstige.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Fordeig:

5dlvann
500grbyggmel

Hoveddeig:

5dlvann
1pakkegjær
3ssrapsolje
700grhvetemel
2tssalt
1sshonning
2sstørket dill
sesamfrø til pynt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Spor-av-lupiner
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Byggbagels med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier189,814 411,56147,05Kcal
Protein5,52128,304,28gram
Karbohydrat35,68829,2727,64gram
Kostfiber2,8365,772,19gram
Fett2,1549,971,67gram
Mettet fett0,214,880,16gram
Salt0,6013,870,46gram
Pris på oppskriftenKr 1,12Kr 26,03Kr 0,87.-
Hele oppskriften veier2 324 totalt2 324 pr porsj77 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 bagels

Fordeig:
1. Bland sammen vann og byggmel. Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete.
2. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på benken i 30 minutter.

Hoveddeig:
3. Varm vannet til det er fingervarmt, ca 37°C. Smuldre gjæren og rør den ut i vannet.
4.Ha olje, mel, salt, honning og tørket dill i en bakebolle. Tilsett gjærblandingen og fordeigen. Elt deigen godt sammen. Deigen vil fortsatt være litt klissete. Dekk bakebollen med plast, og la den stå lunt i ca 45 minutter.
5. Del deigen i 30 like store emner. Trill pølser (ca. 25 cm lange) og sett sammen til ringer. Fugt dem med vann og strø på sesamfrø.
6. Sett bagelsene på en stekeplate med bakepapir. Dekk med klede og la dem heve i 35 - 40 minutter.
7. Stek bagelsene på nederste rille ved 225°C i 10 - 15 minutter. Avkjøl på rist.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 30138)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Byggbagels.Byggbagels.
Denne retten har 189,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Saftige boller med havre og bygg.Saftige boller med havre og bygg.
Denne retten har 291,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Byggblomst.Byggblomst.
Denne retten har 202,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rundstykker med yoghurt.Rundstykker med yoghurt.
Denne retten har 218,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.