Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Byggbrød fra bakerlandslaget



Byggbrød fra bakerlandslaget oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Byggbrød er noe vi bør spise mer av. Er ikke så vanlig men bygg inneholder de gode betaglukanene som vi bør spise mer av.
Landslagsbaker Knut Hammeren står bak denne oppskriften.


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3dlkefir eller kulturmelk
50grhvetekli
150grhvetemel
200grbyggmel
10grgjær

Bløtlegging

100grbyggryn
2dlvann
5grhavsalt

Hoveddeig

3,5dlkaldt vann
400grhvetemel
100grsammalt hvete, fin
5grgjær
10grhavsalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Byggbrød fra bakerlandslaget med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier187,893 532,331 766,17Kcal
Protein6,43120,8860,44gram
Karbohydrat35,29663,45331,73gram
Kostfiber3,9874,8237,41gram
Fett1,4527,2613,63gram
Mettet fett0,509,404,70gram
Salt0,7714,427,21gram
Pris på oppskriftenKr 1,11Kr 20,87Kr 10,43.-
Hele oppskriften veier1 880 totalt1 880 pr porsj940 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 2 brød

Dag 1:
Fordeig: Bland sammen ingrediensene til fordeigen til en stiv masse. Sett fordeigen i kjøleskapet til dagen etter.
Bløtlegging: Kok opp vann og byggrynene og sett det til kjøling. La det stå i kjøleskapet til dagen etter.

Dag 2:
1. Ta ut fordeigen og de bløtlagte byggrynene fra kjøleskapet når du starter bakingen, slik at det blir romtemperert.
2. Bland sammen ingrediensene til hoveddeigen i en bakebolle. Elt i kjøkkenmaskin i 5-10 min. La hoveddeigen hvile i 3 timer.
3. Bland inn de bløtlagte byggrynene og den stive fordeigen og 1/2 dl vann. Elt dette sammen til du har fått løst opp den stive fordeigen. Tilsett deretter 1/2 - 1 dl ekstra vann og fortsett eltingen til deigen blir glatt og slipper bollen.
4. Del deigen i to like deler, form emnene til brødfasong – og legg dem i godt smurte former. Hev brødene til dobbel størrelse (ca 1 1/2 – 2 timer).
5. Forvarm ovnen til 260 °C, sett inn brødene i ovnen, og senk temperaturen til 220 °C.
6. Stek brødene i ca 45 minutter. Ta brødene ut av formene, og avkjøl på rist.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 31714)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Brød

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Byggbrød 2.Byggbrød 2.
Denne retten har 201,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Byggbrød.Byggbrød.
Denne retten har 205,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Byggfocaccia.Byggfocaccia.
Denne retten har 240,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bakerlandslagets byggbrød.Bakerlandslagets byggbrød.
Denne retten har 187,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Byggbrød fra bakerlandslaget.Byggbrød fra bakerlandslaget.
Denne retten har 187,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Byggbrød med tranebær og hasselnøtter.Byggbrød med tranebær og hasselnøtter.
Denne retten har 226,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelagd flatbrød.Hjemmelagd flatbrød.
Denne retten har 196,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grovt byggbrød.Grovt byggbrød.
Denne retten har 187,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Byggeklosser.Byggeklosser.
Denne retten har 198,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.