Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Byggotto med helgryn




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2sssmør
1stkfinhakket sjalottløk
1dltørr hvitvin
160grhele byggryn (eller risottoris)
Ca 5dlreke- eller kyllingkraft
100grpultost (eller kesam)
50grusaltet smør


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Byggotto med helgryn med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier156,86389,64Kcal
Protein5,6514,03gram
Karbohydrat10,7526,70gram
Kostfiber1,774,40gram
Fett9,0022,36gram
Mettet fett5,5813,86gram
Alkohol0,96 %
Salt0,471,16gram
Pris på oppskriftenKr 4,98Kr 12,37Kroner
Hele oppskriften veier994 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele. Skal ikke bli brunt. Når skummet har lagt seg, tilsettes løk og freses blank. Hell på vin og la det koke til nesten all væske har fordampet. Tilsett byggryn og rør til alle korn er dekket med smør. Hell på kraft og la det koke sakte til kornene er myke og du har en «tykk grøt».
Tilsett kraft etter hvert som det fordamper og trekker inn i kornet.

Når kornet er mykt tilsettes ost og smør. Rør det inn så alt smelter sakte ned. Blandingen skal ikke koke etter at meieriproduktene er blandet i. Smak godt til med salt og pepper.

Serveres med marinerte tomater og stekte reker (ca. 30 sekunder i olje i panne).

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 21535)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Spekeskinke og byggrynsrisotto.Spekeskinke og byggrynsrisotto.
Denne retten har 79,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grynpølse fra Hadeland.Grynpølse fra Hadeland.
Denne retten har 131,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.