Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Byggotto til pinnekjøtt



Byggotto til pinnekjøtt oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Man skal være forsiktig med å endre på tradisjoner, men å tilføre noe ekstra når det er skikkelig godt, det må vel være lov? Byggotto er bygg kokt i lammekraft og hvitvin, smaksatt med sitron, løk, salt og pepper. Du må bare prøve det!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
200grByggris
1stkgul løk
2feddhvitløk
100grsmør
100grtørr hvitvin
7dllammekraft
100grvellagret ost
1stksitron, saften
1dashsalt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-nøtter
Spor-av-sesam
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Byggotto til pinnekjøtt med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier130,57476,42Kcal
Protein3,4612,62gram
Karbohydrat9,3734,19gram
Kostfiber1,264,60gram
Fett8,0229,26gram
Mettet fett4,9317,99gram
Alkohol0,65 %
Salt0,772,81gram
Pris på oppskriftenKr 4,10Kr 14,96Kroner
Hele oppskriften veier1 460 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Finhakk løk og hvitløk. Stek det gyllent i litt av smøret og rør inn byggrisen. (Du kan også bruke byggryn til denne oppskriften. Fremgangsmåten er helt lik, men du må legge grynene til bløt ett døgn før du bruker dem.)
2. Tilsett hvitvinen og kok bort nesten alt av væske.
3. Tilsett litt og litt lammekraft etter hvert som kraften trekker inn i byggrisen.
4. Når du har tilsatt all kraften tilsettes resten av smøret og den vellagrede osten (denne kan med fordel rives på forhånd).
5. Smak til med sitron, salt og pepper, og server straks.

Tips: Server rykende varm byggotto som tilbehør til pinnekjøttet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 31848)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Tilbehør

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Byggotto til pinnekjøtt.Byggotto til pinnekjøtt.
Denne retten har 130,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.