Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Cæsarsalat



Cæsarsalat oppskrift.
Fotograf: Matoppskrift.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3skive(r)loff, daggammel
2ssolje
1feddhvitløk
1stkissalat eller 2 bladsalathoder
1stkegg
1sshvitvinseddik
1tslys, fransk sennep
3stk filetansjosfileter
litt salt
nymalt pepper
0,5feddhvitløksfedd, presset
1dlolje
Ca 3ssparmesan, nyrevet


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Sennep
Spor-av-melk
Spor-av-nøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Cæsarsalat med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier274,83411,52Kcal
Protein5,738,58gram
Karbohydrat12,1918,25gram
Kostfiber1,001,50gram
Fett22,3533,47gram
Mettet fett1,512,26gram
Salt0,660,99gram
Pris på oppskriftenKr 7,58Kr 11,35Kroner
Hele oppskriften veier599 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær loffskivene i terninger. Sprøstek terningene i litt olje og press over hvitløk. Sett dem til side.

Plukk salatbladene fra hverandre og skyll dem godt blad for blad. La dem renne av. Riv dem i store biter. Legg dem gjerne i en plastpose i kjøleskapet noen timer.

Kok egget i 2 minutter. Ta det straks opp og skyll det raskt i kaldt vann. GRav ut innmaten med en teskje og mos den i en food processor eller i en salatbolle. Ha også i eddik, sennep og ansjosfileter (moste, hvis du blander sausen for hånd). Tilsett litt salt, nymalt pepper og presset hvitløk. Bland alt. Hell så i oljen i en tynn stråle mens du pisker kraftig. Bland til slutt i parmesan.

Anrett salatbladene i en salatbolle. Hell over dressingen og dryss gjerne på ekstra parmesan. Fordel krutongene på toppen.

Det er viktig å servere salaten nyblandet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6765)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Salat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Cæsarsalat.Cæsarsalat.
Denne retten har 274,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.