Gå til forsiden av matoppskrift.no

Cappuccinokake




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1ssfrystørret kaffe
175grkokesjokolade
5stkegg, skill plomme og hvite
150grsukker
kaffebønner med sjokoladetrekk til pynt

Fyll:
1,75dlkremfløte
2sssukker
225grsmøreost
2ssTia Maria kaffelikør
25grrevet melkesjokolade

Smørkrem med kaffe:

4stkeggeplommer
4sslys sirup
50grsukker
225grusaltet smør
2ssfrysetørret kaffe
Ca 1,5ssTia Maria


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Spor-av-egg
Spor-av-gluten
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Cappuccinokake med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier382,655 927,06296,35Kcal
Protein5,0778,533,93gram
Karbohydrat27,93432,6221,63gram
Kostfiber0,639,760,49gram
Fett26,94417,2920,86gram
Alkohol0,99 %15,330,77gram
Mettet fett16,15250,1612,51gram
Salt0,213,260,16gram
Pris på oppskriftenKr 7,49Kr 116,02Kr 5,80.-
Hele oppskriften veier1 549 totalt1 549 pr porsj77 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 stykker

Sett ovnen på 180 C og dekk en langpanne på ca 37 x 25 cm med bakepapir. Løs opp kaffen i 3 ss varmt vann. Smelt sjokoladen sammen med kaffen i vannbad til alt er smeltet og glatt. Pisk eggeplommene med sukker til eggedosis, tilsett sjokoladeblandingen mens du pisker godt.

Stivpisk eggehvitene og skjær dem inn i sjokoladeblandingen. Hell røren i langpanne og stek 12-15 minutter, til kaken kjennes fast. Hvelv kaken på rist og fjern bakepapiret og la kaken kjølne.

Lag fyllet. Pisk fløte og sukker. Rør sammen smøreost og likør i en egen bolle og bland i den revne sjokoladen. Skjær blandingen inn i kremen og la det stå kaldt til det skal brukes.

Lag smørkremen. Pisk eggeplommene til de tykner. Kok opp sukker og sirup mens du rører hele tiden. Hell blandingen i eggeplommene i en tynn stråle under stadig omrøring. Rør til blandingen kjølner. Tilsett så smør, litt om gangen, og pisk til blandingen er glatt. Løs opp kaffen i 1 - 1 1/2 ss varmt vann og ha i blandingen sammen med likøren.

Del kaken i tre på langs og dekk to av delene med fyllet. Legg stykkene på hverandre og dekk med noe av smørkremen. Pynt med resten av smørkremen og med kaffebønner med sjokoladetrekk.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8788)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Langpannekake
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.