Cappuccinokake


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1ssfrystørret kaffe
175grkokesjokolade
5stkegg, skill plomme og hvite
150grsukker
kaffebønner med sjokoladetrekk til pynt

Fyll:
1,75dlkremfløte
2sssukker
225grsmøreost
2ssTia Maria kaffelikør
25grrevet melkesjokolade

Smørkrem med kaffe:

4stkeggeplommer
4sslys sirup
50grsukker
225grusaltet smør
2ssfrysetørret kaffe
Ca 1,5ssTia Maria


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 stykker

Sett ovnen på 180 C og dekk en langpanne på ca 37 x 25 cm med bakepapir. Løs opp kaffen i 3 ss varmt vann. Smelt sjokoladen sammen med kaffen i vannbad til alt er smeltet og glatt. Pisk eggeplommene med sukker til eggedosis, tilsett sjokoladeblandingen mens du pisker godt.

Stivpisk eggehvitene og skjær dem inn i sjokoladeblandingen. Hell røren i langpanne og stek 12-15 minutter, til kaken kjennes fast. Hvelv kaken på rist og fjern bakepapiret og la kaken kjølne.

Lag fyllet. Pisk fløte og sukker. Rør sammen smøreost og likør i en egen bolle og bland i den revne sjokoladen. Skjær blandingen inn i kremen og la det stå kaldt til det skal brukes.

Lag smørkremen. Pisk eggeplommene til de tykner. Kok opp sukker og sirup mens du rører hele tiden. Hell blandingen i eggeplommene i en tynn stråle under stadig omrøring. Rør til blandingen kjølner. Tilsett så smør, litt om gangen, og pisk til blandingen er glatt. Løs opp kaffen i 1 - 1 1/2 ss varmt vann og ha i blandingen sammen med likøren.

Del kaken i tre på langs og dekk to av delene med fyllet. Legg stykkene på hverandre og dekk med noe av smørkremen. Pynt med resten av smørkremen og med kaffebønner med sjokoladetrekk.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 8788)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Langpannekake
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 382,04 Kcal
Protein 5,11 g
Fett 26,88 g
Karbo 27,72 g
Pris 7,54.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!