Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ceviche av sei med salsa



Ceviche av sei med salsa oppskrift.
Fotograf: Kristin&Vibeke
Sitrusmarinert fisk servert med enkelt tilbehør passer både til forrett eller på et koldtbord. I denne oppskriften er sei marinert i lime og servert med salsa.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grseifilet, uten skinn og bein
2,5dllimesaft

Salsa

5stktomat
1stkløk
1sschili, rød
2sskoriander, frisk
12stkoliven, grønn
2sstomatpuré
1sssweet chilisaus
1tsoregano
2feddhvitløk
0,5dlolivenolje
salt og pepper

Tilbehør

lime
kjeks, salte
oliven, grønn


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Spor-av-egg
Spor-av-gluten
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-sesam


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ceviche av sei med salsa med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier90,80355,96Kcal
Protein5,3621,01gram
Karbohydrat6,9327,17gram
Kostfiber1,385,41gram
Fett4,3216,94gram
Mettet fett0,692,70gram
Salt0,261,02gram
Pris på oppskriftenKr 4,70Kr 18,43Kroner
Hele oppskriften veier1 568 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær seien i terninger på ca. 2 cm og legg dem i en bolle.
Hell over limesaft så den dekker seien og la den marinere 2,5 timer i romtemperatur.

Salsa
Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og hakk tomatkjøttet. Finhakk løk og chili, grovhakk koriander og oliven, og ha i en bolle sammen med tomatpuré, sweet chilisaus og oregano.
Rør sammen og smak til med salt og pepper.
Finhakk hvitløk og surr i olivenolje i 3 minutter.
Sil olivenoljen over i salsaen og kast hvitløken. Rør oljen godt inn.
Skyll seien godt i kaldt vann, og la den stå 5 minutter i kaldt vann. Skyll den en gang til før servering.
Server seien med salsa, limebåter og salte kjeks, og pynt med grønne oliven.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 30313)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ceviche av sei med salsa.Ceviche av sei med salsa.
Denne retten har 90,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.