Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Champagnebløtekake



Champagnebløtekake oppskrift.
Fotograf: Dr Oetker

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Bløtekakebunn

4stkegg
150grsukker
0,25dlvann
150grhvetemel
0,5tshjortetaksalt
(Ferdiglagede kakebunner kan også brukes)

Vaniljekrem

3stkegg
3sssukker
2tsDr. Oetker Ekte Bourbon Vaniljesukker
2sshvetemel
5dlmelk

Fyll

250grfriske jordbær
14stkmakroner
0,5dlsøt champagne, Spumante eller Cava

Pynt

2dlmelis
Ca 2sskokende vann
Dr. Oetker Prinsesse Lillifee Glimmergelé
Pisket krem eller marsipan


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Spor-av-gluten
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Champagnebløtekake med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier189,073 820,78318,40Kcal
Protein5,67114,589,55gram
Karbohydrat29,61598,3749,86gram
Kostfiber0,8617,381,45gram
Fett4,95100,038,34gram
Alkohol0,24 %4,850,40gram
Mettet fett0,9920,011,67gram
Salt0,183,740,31gram
Pris på oppskriftenKr 5,44Kr 109,93Kr 9,16.-
Hele oppskriften veier2 021 totalt2 021 pr porsj168 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Bløtekakebunn:
Visp egg og sukker og luftig. Visp deretter i vannet. Sikt hvetemel og hjortetaksalt i eggemassen og vend det sammen. Ha deigen i en smurt springform og stek kakebunnen på 200°C i ca. 25 min. Kjenn etter med en kniv om den er ferdigstekt. Det må ikke være igjen deig på kniven. La kakebunnen avkjøles helt på en rist, og del den i 3 bunner.

Vaniljekrem:
Visp sammen egg, sukker, vaniljesukker og hvetemel. Varm opp melken til kokepunktet og visp den i eggemassen litt etter litt. Hell alt tilbake i gryten, og varm opp kremen under omrøring til den er tykk og kremet.

Drypp champagne over kakebunnene, og fyll med vaniljekrem, jordbær i skiver og makroner. La kaken trekke til neste dag, så blir den best.

Pynt:
Rør sammen melis og kokende vann til en glasur og fordel over det øverste laget av kaken. La glasuren stivne helt. Dekorer med Prinsesse Lillifee Glimmergelé. Kanten rundt kaken kan pyntes med pisket krem, eller marsipan med konditorfarge. Marsipanroser lages av marsipan farget med rød konditorfarge.

Tips:
Champagnen kan erstattes med f.eks. Sauterne eller annen søt hvitvin. Hvit portvin er også godt.
Prøv også å fylle kaken med friske blåbær eller bringebær.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Dr Oetker
(Intern: 30121)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Champagnebløtekake.Champagnebløtekake.
Denne retten har 189,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.