Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Chana pindi - Krydrede kikerter




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2boks(er)kokte kikerter
3sssolsikkeolje
Ca 2stksvarte kardemommekapsler
3cmkanelstang
4stknellikspiker
4stkpepperkorn
2stklaurbærblad
1,5tssalt
Chilipulver etter smak hvis ønskelig
1tsristet og malt spisskummen
1tsmalt koriander frø
1tsgaram masala
Ca 3ssghee (el olje/smør uten salt)
1tsspisskummen
1,5tsanardaana granateplefrø ristet og malt (eventuelt 3-4 ss sitron saft + kraft hvis ønskelig)
2ssfinsnittet fersk koriander
Pyntes med løkringer, ingefærstaver, tomater ev. frisk chili


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Chana pindi - Krydrede kikerter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier216,90540,30Kcal
Protein6,3315,77gram
Karbohydrat16,7941,82gram
Kostfiber4,5211,26gram
Fett12,8231,93gram
Mettet fett5,4913,68gram
Salt1,814,50gram
Pris på oppskriftenKr 5,31Kr 13,23Kroner
Hele oppskriften veier996 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Varm en stekepanne og rist granateplefrø og spisskummen hver for seg, avkjøl og mal til pulver. Mal korianderfrø, finsnitt koriander og skjær opp det du ønsker som pynt.
2. Varm olje, åpne kardemommekapsel og tilsett kardemommekapsel, laurbærblad, kanelstang, nellik og pepperkorn.
3. Ha i kokte kikerter, dersom du har kokt kikertene selv, kan kraften brukes til saus. Tilsett alt krydder til og med garam masala. La alt trekke i 8 - 10 minutter. Ha i litt fersk koriander (resten spares til pynt).
4. Varm ghee, ha i spisskummen. La disse frese litt og tilsett ristet og malt granateplefrø hvis du har. Hell dette over kikertene og bland godt. Tilsett sitronsaft. De hele krydderne kan tas ut før servering. Pynt med løk ringer, ingefærstaver, tomater, frisk chili og koriander.

Nirus tips:
Serveres til samosa/ ris/ naan eller andre typer brød.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Masalamagic
(Intern: 30454)
Tilberedningstid: 20 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Smårett
Diett/allergi: Veganer
Land: India

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Friterte bønner med sprø grønnkål.Friterte bønner med sprø grønnkål.
Denne retten har 303,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Huevos rancheros.Huevos rancheros.
Denne retten har 140,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også St. Anna-bønner.St. Anna-bønner.
Denne retten har 62,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.