Gå til forsiden av matoppskrift.no

Chatpata panir - Krydret ost



Bilde av Chatpata panir - Krydret ost.

Fotograf: Nirus Verden

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Panir:

2litermelk
1literkefir
250grpresset panirIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2ssolje
2,5tschaat masalaIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
0,5tspepper
2sssitronsaft
Frisk koriander hvis ønskelig


Annonse


Kalorier og næringsinnhold i Chatpata panir - Krydret ost med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier67,792 234,02Kcal
Protein3,26107,43gram
Karbohydrat4,30141,71gram
Kostfiber0,010,33gram
Fett4,17137,42gram
Mettet fett2,2774,81gram
Salt0,103,14gram
Pris på oppskriftenKr 1,68Kr 55,36Kroner
Hele oppskriften veier3 296 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Har du panir i huset, mangler det ikke muligheter på retter. Jeg bruker panir til forrett, middag, dessert, til fyll i brød og på grillen. Osten er meget enkel å lage den kan presses i form, friteres, stekes som kjøttdeig, brukes i salat eller smuldres til fyll. Den er en mettende og god proteinkilde. Husk å spare vannet til forskjellig type deig eller som væske i retter med saus

Tips: Kan serveres med cherry tomater, løkringer og spises med tannpirkere eller grilles på grillpinner med paprika, løkterninger og cherry tomater. Mvh Niru Kumra


Panir:
Kok opp melk.
Deretter tilsettes kefir og når det koker skal du vente til det skiller seg og blir klumpete, sil av i gass klut
Press ut resten av vannet, først med håndflatene og etterpå ved å sett noe tungt over. Dette er veldig viktig fordi osten kan smuldre opp under oppvarming om det enda er vann igjen. Form osten som en kake.

Bruk for eksempel to fjeler og sett osten i midten, så en kjele med vann oppå. Gjør dette i minst 2 timer.

Skjær i rombe format, som sirup snitter.

Chatpata panir
Lag panir, press ut vannet og del opp i biter. Skjær den i ønskede biter for eksempel 3×3 cm.
Varm olje, tilsett panir og stek lett i stekepanne. Strø på chaat masala og pepper. Press sitronsaft over og eventuelt frisk koriander like før servering.

Det smaker herlig!

Annonse

Mer info

Forfatter:
Kilde: Nirus Verden
(Intern: 32977)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Smårett
Land: India

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hverdagskrem 2.
Hverdagskrem 2
Denne retten har 190,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chatpata panir - Krydret ost.
Chatpata panir - Krydret ost
Denne retten har 67,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jurpe.
Jurpe
Denne retten har 172,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Soll.
Soll
Denne retten har 84,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Mine andre populære oppskrifter

Les mer om Jarlsberg-ostesuffle hos oss.
Jarlsberg-ostesuffle
Les mer om Serinakaker 1 hos oss.
Serinakaker 1
Les mer om Risboller 2 hos oss.
Risboller 2

Nyttige undersider og søk

Nytt unikt oppskriftssøk med saltinnhold....Les mer...
Nytt og bedre søk for melkefrie oppskrifter lansert!....Les mer...
Studentmat....Les mer...
Stor nyhet for dere med glutenallergi!....Les mer...



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.