Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Chili sin carne




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1pose(r)bønner (500 g)
3stkrød)løk
3feddhvitløk
Ca 2,5stkgulrøtter, revne eller i terninger
Ca 3,5stang(stenger)bladselleri
1stkrød paprika i terninger
1sshakkede, syltet jalapeño chilier, evt. mere.
1ssknust spisskummen
2tsknuste korianderfrø
Evt. et klype støtt nellik og en anelse kanel
0,5tsfinhakket chipotle chili (røkt chili)
2boks(er)flådde tomater
1bunt(er)friske korianderblader eller en ss syltet
Kokende vann, salt og litt olje
Evt. cremefraiche, bløt reven ost, oliven, syltet jalapeño chili og frisk koriander som tilbehør.


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Chili sin carne med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier95,09505,73Kcal
Protein6,0232,02gram
Karbohydrat13,6872,76gram
Kostfiber5,3128,24gram
Fett0,633,35gram
Mettet fett0,050,27gram
Salt0,060,30gram
Pris på oppskriftenKr 3,98Kr 21,17Kroner
Hele oppskriften veier2 127 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bløt bønnene natten over og kok dem møre i frisk vann, som tilsettes 2 ts grovt salt etter en halv time. Koketiden varierer etter sort og alder, så følg anvisning på posen i første omgang og smak deg frem deretter. Bønnene skal være helt møre og bløte at bite i - det kan godt ta to timer eller mere for f.eks. kidneybønner.

Finn en god, stor gryte frem og svisj løk og hvitløk i litt olje. Tilsett chili, spisskummen, korianderfrø, nelliker, kanel, gulerøtter, rød paprika og bladselleri og svisj videre under omrøring til det hele faller litt sammen. Hell bønner og bokstomater i, sped med kokende vann til en passende konsistens og tilsett et dryss salt. Legg lokk på, og demp varmen. La retten surre ca. 30 minutter, til grønnsakene er møre. Tilsett mere kokende vann underveis, hvis retten holder på å koke tørr. Smak til med salt, syltet korianderblader og evt. mere chili.

Serveres til ris, potetmos, i tortillas eller bare med godt, lunt brød. Sett ekstra syltet jalapeño chili på bordet til de hardføre + evt. oliven, cremefraiche, mild reven ost og mere (frisk) koriander.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 21862)
Kategori: Gryterett
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bønner med chili og ingefær.Bønner med chili og ingefær.
Denne retten har 145,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brasiliansk bønnegryte.Brasiliansk bønnegryte.
Denne retten har 210,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.