Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Chow Mein med skalldyr




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
75grakkar, renset
75grreker
Ca 3,5stkfriske kamskjell
0,5stkeggehvite
1ssmaizena
250greggnudler
Ca 5,5ssvegetabilsk olje
50grsukkererter
0,5tssalt
0,5tsbrunt sukker
1sskinesisk risvin eller tørr sherry
2sssoyasaus, lys
2stkvårløk i tynne skiver
hønsebuljong etter behov
noen dråper sesamolje


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Egg
Gluten
Skalldyr
Soya
Spor-av-Peanøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Chow Mein med skalldyr med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier269,45439,14Kcal
Protein11,6218,94gram
Karbohydrat29,5848,21gram
Kostfiber1,362,22gram
Fett11,1718,20gram
Mettet fett1,372,23gram
Alkohol0,20 %
Salt1,612,62gram
Pris på oppskriftenKr 7,50Kr 12,22Kroner
Hele oppskriften veier652 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Chow mein er en kinesisk-amerikansk rett der en kombinasjon av skalldyr, kylling og grønnsaker tilberedes for seg og deretter blandes med wokstekte nudler. Denne grunnoppskriften kan tilpasses etter smak med ulike ingredienser som smaksetter.

Åpne akkaren og snitt sikksakkmønster på innsiden. Skjær akkaren i 1 – 2,5 cm stykker og bløtlegg stykkene i kokende vann til alle har krøllet seg. Skyll i kaldt vann og la stykkene renne av.

Skrell rekene og del hver i to på langs. Del hvert kamskjell i 3 tynne skiver. Bland kamskjell og reker med eggehvite og maisennajevning.

Kok nudlene i kokende vann etter anvisningen på pakken. La dem renne av og skyll dem i kaldt vann. Bland med ca 1 ss av oljen.

Varm ca 2-3 ss olje i en wok. Fres sukkererter og reker under omrøring ca 2 minutter og tilsett salt, sukker, vin eller sherry, halvparten av soyasausen og vårløk i skiver. Rør om og tilsett litt hønsebuljong ved behov. Ta det opp og hold det varmt.

Varm resten av oljen i woken og fres nudlene under omrøring i 2-3 minutter sammen med resten av soyasausen. Leg nudlene på et stort serveringsfat og hell skalldyrblandingen over. Dynk med noen dråper sesamolje. Serveres omgående eller, hvis du ønsker, som kald rett.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6587)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Wok
Land: Kina
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.