Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Coq au vin med perlehøne




Der kan også brukes hane, kylling eller fasan istedet for perlehøne
Til fest: Retten kan gjerne lages dagen før, settes i kjøleskap og varmes opp før gjestene kommer


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
6stkperlehøne brystfileter eller 1-2 høner
300grsjalottløk eller evt rødløk
500grgulerøtter
250grsjampinjong
smør
1,5dlkremfløte
olivenolje
6clgod konjakk
1helflaske(r)god rødvin
2ssgrovkvernet pepper
2tssalt eller evt grønnsaksbuljong
6stklaurbærblader

Tilbehør

4porsjon(er)jasminris


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Coq au vin med perlehøne med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier105,42873,80Kcal
Protein8,6871,95gram
Karbohydrat7,4361,59gram
Kostfiber0,705,80gram
Fett2,1517,82gram
Mettet fett1,2310,20gram
Alkohol2,89 %
Salt0,473,90gram
Pris på oppskriftenKr 9,88Kr 81,89Kroner
Hele oppskriften veier3 316 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Svits perlehøne i smør/olivenolje i en stor gryte til det er gyldent....tilsett cognac og tenn på med en fyrstikk for å flambere. Tilsett ½ flaske rødvin og hele løk, hele champignon og grovt skåret gulerot. Tilsett krydderene. La småkoke med lokk på gryten ca. 1 time....underveis røres det forsiktig og det tilsettes mere vin efter behov.......retten tilsmakes og der tilsettes salt, peber efter behov.......evt kan der tilsettes litt god grønnsaksbuljong istedenfor salt)........til slutt tilsettes fløte.
Retten skal ikke svømme i væske, det er fint hvis gryten er ca. halvfull
Serveres med ris og evt. en deilig salat med tomat, romanosalat og løk
Bon apetit:)

Mer info

Forfatter:
Kilde: Rikke
(Intern: 32121)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.