Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Crêpes med Rabarbra- og jordbærkompott



Crêpes med Rabarbra- og jordbærkompott oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Crêpes, løvtynne pannekaker med søtt eller salt fyll er klassisk gatemat i Frankrike. Det søte fyllet varierer fra et enkelt sukkerdryss og litt presset sitron til syndige fristelser med sjokoladefyll og karamellsaus. Vi har lånt crêpen med oss hjem til Norge, og serverer den med en god, gammeldags rabarbra- og jordbærkompott og vaniljeis, smaker som gir skikkelig norsk sommerfølelse!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5stkegg
6dlmelk
3dlhvetemel
0,5tssalt

Rabarbra- og jordbærkompott

300grrabarbra
3,5dleplejuice eller eplemost
4sssukker
1stkvaniljestang
1sspotetmel
1kurv(er)jordbær


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Crêpes med Rabarbra- og jordbærkompott med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier93,78341,92170,96Kcal
Protein3,5612,986,49gram
Karbohydrat13,8450,4625,23gram
Kostfiber1,204,382,19gram
Fett2,428,824,41gram
Mettet fett1,013,681,84gram
Salt0,230,840,42gram
Pris på oppskriftenKr 3,86Kr 14,07Kr 7,04.-
Hele oppskriften veier2 188 totalt365 pr porsj182 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 crepes

Visp sammen alle ingrediensene til crêpes til en glatt og klumpfri røre for hånd eller med mikser. La røren svelle i ca. 15 minutter.
Varm stekepannen og ha i margarin. Bruk en øse og hell i litt røre. Vipp på stekepannen slik at røren dekker hele pannen.
La crêpen steke til den har stivnet på overflaten og har fått en fin, gyllen farge på undersiden. Snu crêpen med en stekespade og stek på den andre siden. La den gli over på en tallerken.
Fortsett på samme måte med resten av røren. Dekk med en tallerken og hold crêpene varme i stekeovnen på lav temperatur, ca. 50 °C.

Lag rabarbra- og jordbærkompott.
Rens og skyll rabarbrastilkene og skjær dem i 1 cm tynne biter. Legg bitene i en kjele og tilsett eplejuice, sukker og en vaniljestang delt i to på langs. Kok forsiktig i 4-5 minutter, eller til rabarbrabitene er myke.
Rør ut potetmel i litt vann og rør det inn i kompotten. Kok opp og trekk kjelen av platen. Hell over i en skål og avkjøl.
Rens og del jordbær i biter. Vend dem inn i kompotten.
Server crêpe med rabarbra- og jordbærkompott og en kule vaniljeis, krem eller rømme. Pynt med friske urter som mynte eller sitronmelisse.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32437)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pannekaker

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Crêpes med Rabarbra- og jordbærkompott.Crêpes med Rabarbra- og jordbærkompott.
Denne retten har 93,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.