Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Crêpes med epler og karamellsaus



Crêpes med epler og karamellsaus oppskrift.
Fotograf: Melk.no
En liten kaloribombe av en dessert, men noen ganger må man bare unne seg noe himmelsk.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
125grhvetemel
2stkegg
2,5dlhelmelk
30grsmør

Fyll:

1kgeple
200grsukker
1tssitronskall, revet
1tsgaram masala
1tskanel, malt
0,5tsmuskatnøtt, revet

Karamell saus:

60grsmør
45grbrunt sukker
70grsirup, lys
1dlkremfløte
2dllettrømme


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Crêpes med epler og karamellsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier180,05949,10Kcal
Protein2,2511,86gram
Karbohydrat23,98126,41gram
Kostfiber1,256,59gram
Fett8,0742,54gram
Mettet fett5,0426,57gram
Salt0,100,55gram
Pris på oppskriftenKr 2,85Kr 15,02Kroner
Hele oppskriften veier2 109 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Crêpes:
Ha hvetemel i en bolle. Bland egg og melk og visp det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør. Ha røren over i en mugge, dekk til og la stå i ca 30 min.

Mens røren sveller lages eplefyllet og karamellsausen.

Varm en liten teflonpanne over middels varme og smelt litt smør. Ha litt røre i pannen. Snu kaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Lag ca. 10 crêpes. Smør pannen om nødvendig. Legg pannekakene på et rundt stort fat etter hvert som du steker og fordel litt av det varme eplefyllet oppå hver pannekake, slik at det blir en høy stabel av pannekaker med eplefyll i mellom. Oppå den siste pannekaken legges det 2 dl lettrømme og det hele toppes med karamellsausen.

Fremgangsmåte eplefyll:
Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i skiver. Tilsett eplene, litt av sukkeret og revet sitronskall i en stor tykkbunnet kjele. Kok dem over middels varme under stadig omrøring til de begynner å bli most, men at det fortsatt er en del biter. Tilsett krydderet og sukker etter smak.

Fremgangsmåte karamellsaus:
Ha alle ingrediensene til karamellsausen i en kjele og la det få et oppkok under stadig omrøring. La det småkoke i ca. 1 minutt under omrøring. Trekk kjelen til side.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 23094)
Tilberedningstid: 40-60 min
Kategori: Pannekaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Eplepannekaker med grillet ananas.Eplepannekaker med grillet ananas.
Denne retten har 148,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eplepannekake med kanel.Eplepannekake med kanel.
Denne retten har 131,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pannekaker med epler i lønnesirup og pekannøtter.Pannekaker med epler i lønnesirup og pekannøt.
Denne retten har 199,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Crêpes med epler og karamellsaus.Crêpes med epler og karamellsaus.
Denne retten har 180,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.