Croissanter

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
225grhvetemel
Ca 2tssukker
1tssalt
15grgjær
2,5dllunken melk
60grsmør
1stkegg

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 croissanter

Bland sukker og salt. Gjæren løses opp i litt melk. Ha så i resten av melken og de andre ingrediensene. Bland godt og la heve i 60 minutter.

Elt deigen og ha den på bakebordet. Kjevles ut til 2 cm tykkelse. Smør overflaten inn med smør og brett deigen 3 ganger. Kjevle, smør og brett 4 ganger. Kjevle ut til slutt og skjær ut trekanter som heves på smurt plate i 15-20 minutter.
Stekes så 12-15 minutter ved 275 grader.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 237,28 Kcal
Protein 6,82 g
Fett 9,9 g
Karbo 29,51 g
Pris 2,12.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 33130 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,3 poeng totalt (av max 6) fra 40 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 3486)

Ekstra info

Kategori: Gjærbakst
Land: Frankrike
Nasjonal/tradisjonsrett Oppskriften er middels vanskelig å tilberede



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!