Cronut grunnoppskrift

Bilde av Cronut grunnoppskrift.
Fotograf: Knut Pettersen

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2dlmelk evt 50/50 med vann
1,5sstørrgjær
35grsukker
150grmeierismør
2stkegg
1ssvaniljesukker eller frøene av en halv vaniljestang
9dlhvetemel
1tssalt
Frityrolje

Fyll/tilbehør

Melis
Vann
Iskrem
Friske bær/frukt

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 330,14 Kcal
Protein 8,26 g
Fett 14,1 g
Karbo 41,52 g
Pris 2,59.- kr

Dette er en ny trend som vi måtte prøve oss på, og som ble startet av Dominique Ansel . Er rett og slett en slags smultring lagd av butterdeig eller på godt engelsk croissant donuts. Ganske enkelt men tar lang tid om en lager butterdeigen fra bunnen som vi gjorde. Smaker nydelig når de er lunkne. Anbefaler å eksperimentere med fyll eller icing.

Fremgangsmåten:

1 porsjon gir ca 25 cronuts

Lun væsken og rør inn gjær i en stor bolle. Pisk så inn sukker, egg, vanilje og salt til en jevn røre. Rør så inn mel til den slipper bollen. Ha den ut på bakebordet og kna til den er smidig. Ca 5 minutter. Legg på fat, dekk med clingfilm og sett i kjøleskap minst 45 minutter.
Ta ut smøret i mellomtiden og la det bli litt romtemp. Man kan også skjære smøret med ostehøvel i tynne skiver som legges utover deigen.
Ha så ut deigen på ett melet bord. Kjevle ut til en firkantet lefse på ca 30x45 cm. Når den er jevn så smører du 1/4 del av smøret utover i ett jevnt lag, evt dekker med tynne skiver. Brett så inn den korte siden 1/4 fra hver side, slik at størrelsen blir ca 20x30 cm. Settes i kjøleskap i 30 minutter dekket av plastfilm.
Dette gjentas 4 ganger til alt smør er brukt opp.
Til slutt varmes oljen opp i frityrkokeren til ca 180 c og deigen kjevles ut til ca 5-10 mm tykkelse. Stikk ut rundinger som smultringer og friter disse til de er gyllenbrune i den varme oljen. Tas opp, la renne av og så serveres med ønsket fyll/tilbehør. Ved friteringen så blåser de seg opp.

Som dekor kan det brukes det samme som for muffins. Melis og væske(eks sitron ol er fint), eller dryss med melis, eller som vi og prøvde server med en klatt iskrem og litt bær/frukt til pynt. Cronuts spises lunkne.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Fritert
Tilberedningstid: 60 min +

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
Oppskriften har hatt 2022 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,7 poeng totalt (av max 6) fra 3 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 30579)

Prøv en lignende oppskrift

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!