Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Dådyrbog med hvite poteter og Sjalottløk




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgdårdyrbog, utbenet
150grsmør
2tssalvie
10dlbuljong
80grtyttebærsyltetøy
6sscreme fraiche
2dlfløte
sukker kulør
1dashsalt
1dashpepper
500grsjalottløk, skrelte
500grfine erter
60grsmør
1dashsalt
1dashpepper
paprika


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Dådyrbog med hvite poteter og Sjalottløk med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier114,48877,64Kcal
Protein10,4379,96gram
Karbohydrat2,3818,25gram
Kostfiber0,755,75gram
Fett6,8652,59gram
Mettet fett4,2332,43gram
Salt0,423,23gram
Pris på oppskriftenKr 11,26Kr 86,32Kroner
Hele oppskriften veier4 600 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Smør smeltes i gryte, kjøttet brunes på alle sider, krydres med salt, pepper og salvie.
Tyttebærsyltetøyet røres opp i litt vann og has ved. Buljong helles ved, deretter kjøttet småsimrer under lokk i ca. 2 timer. Kjøttet vendes jevnlig. 15 min. før kjøttet er mørt tilsettes creme fraiche. Kjøttet skal hvile i 15 min. før servering.

Sausen:
Skyen siktes og kokes opp. Melet røres ut i fløten og skyen jevnes, og smakes til med salt og pepper. Kokes ved svak varme i ca. 10 min. - kan evt. farves litt med kulør.

Stekt Sjalottløk:
Smør smeltes på panne. Løkene svitses godt i ca. 5 min. Etter 3 min. tilsettes ertene og det krydres med salt og pepper.

Kjøttet skjæres i skiver og anrettes på fat med stekte sjalottløk. Kokte hvite poteter og saus serveres til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 23048)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.