Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Dampepølse




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
10kgfårekjøtt
2kgflesk/spekk
400grsalt
5tspepper
5tsallehånde
3tsnellik
3tsingefær
2tssalpeter (kalsiumnitrat)Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!


Annonse


Næringsdeklarasjon for Dampepølse med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier180,8218 525,55Kcal
Protein17,731 816,49gram
Karbohydrat0,2020,49gram
Kostfiber0,1010,25gram
Fett12,101 239,68gram
Mettet fett5,47560,42gram
Salt3,99408,76gram
Pris på oppskriftenKr 11,44Kr 1 172,06Kroner
Hele oppskriften veier10 245 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bruk gjerne innmat som hjerte, tunge og lignende. Det kan kjøpes frosne på de fleste slakteri. Ellers kan man bruke renskjær av saueslakt.
Mal alt én gang. Bland i salt og krydder. Kna alt godt sammen. La det stå natten over og kna igjen før massen fylles i tarmer. Lag faste, gode pølser. Tørk de noen dager og frys de ned.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14068)
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Smalahove 4.Smalahove 4.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.