Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Dampet andebryst med ingefærsaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkbrystfileter fra ribbet and
1dlsoyasaus
1stksitron, saften
2sshonning
2dlsoyasaus
1stkpurre
1stk storgulrot
2stkpersillerøtter
0,25stkkinakål
2dlvann
0,5dlsoyasaus
1ssbrunt sukker
2dlkraft
1ssingefær fersk, revet
1ssmaizena


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Soya
Spor-av-lupiner
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Dampet andebryst med ingefærsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier83,61583,01Kcal
Protein8,6059,97gram
Karbohydrat5,6239,19gram
Kostfiber0,543,77gram
Fett2,8519,87gram
Mettet fett0,876,07gram
Salt2,4517,11gram
Pris på oppskriftenKr 19,38Kr 135,14Kroner
Hele oppskriften veier2 789 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rør inn honningen i soyasaus og tilsett presset sitron. Mariner andebrystene i 3-4 timer.

Rens grønnsakene og skjær dem i skiver eller strimler.

Når andebrystene er ferdig marinerte, tørkes de godt. Varm oljen i en gryte til den blir så varm at den nesten ryker. Brun brystene raskt på begge sider. Vær forsiktig, for det kan sprute en del.

Ha vann i en dampkjele og legg de brunede brystfiletene på rist. Damp undr lokk i 5 minutter. Ta av lokket og ha grønnsakene i kjelen med kjøttet. Damp alt i 10 minutter til. Hold kjøtt og grønnsaker varmt mens du lager sausen.

Tilsett soyasaus, kraft, sukker og ingefær til vannet som er brukt til damping. Kok inn til de har en god smak. Ønsker du en sterkere og søtere smak, kan du tilsette mer ingefær og sukker. Jevn sausen med maisenna utrørt i 1 ss kaldt vann.

Skjær andebrystet i tynne skiver og anrett sammen med saus og grønnsaker. Server ris til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7990)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andeconfit.Andeconfit.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.