Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stk literødspetter
1dashsalt
1dashpepper
50grsmør
1stksjalottløk
1dlhvitvin
2dlfiskekraft
1ssmaizena
1stkeggeplomme
1dlfløte
200grrensede reker
100grsjampinjong
sitron
persille
4porsjon(er)poteter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier101,97676,27Kcal
Protein10,0466,59gram
Karbohydrat4,5930,44gram
Kostfiber0,442,92gram
Fett4,4529,51gram
Mettet fett2,2314,79gram
Alkohol0,36 %
Salt0,312,08gram
Pris på oppskriftenKr 8,33Kr 55,24Kroner
Hele oppskriften veier2 653 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens og fileter flyndrene. Filetene må så flås. Gjør dette med en tynn, skarp kniv, av samme type som ved filetering. Hold fast i spissen på fileten mens kniven skyves fremover under fiskekjøttet.

Når flyndrene er filetert, saltes og pepres de lett. Rull filetene sammen til små ruletter, med den peneste filetsiden ut.

Smør bunnen av en vidbunnet kjele med smør. Finhakk sjalottløken og dryss denne i bunnen av kjelen. Plasser rulettene i kjelen og hell over hvitvin. Dekk med lokk. Damp fisken i hvitvin i 5 minutter.

Ta rulettene ut og hold dem varme. Tilsett fiskekraft i kjelen og kok inn til halv mengde. Rør ut maisenna i litt kaldt vann og jevn sausen.

Bland fløte og eggeplomme. Slå blandingen i sausen og varm til kokepunktet. Kutt sjampinjongen i skiver og rist den lett, uten at den får farge. Ha den i sausen sammen med reker rett før servering.

Pynt med persille og sitron. Retten kan serveres med kokte poteter, men en god potetpuré er muligens aller best.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11122)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Flyndrefilet med urtesaus.Flyndrefilet med urtesaus.
Denne retten har 71,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Piggvar ” pot-au-feu ” med piggvar pølser og -boller.Piggvar ” pot-au-feu ” med piggvar pølser og .
Denne retten har 50,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Avkokt flyndrefilet i kaperssaus.Avkokt flyndrefilet i kaperssaus.
Denne retten har 75,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.