Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Dampet kamskjell med kremsaus og stekt brokkoli



Dampet kamskjell med kremsaus og stekt brokkoli oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
6stkkamskjell/10 stk haneskjell
1stksjalottløk, finhakket
1sssmør
1dlhvitvin
1dlvann
salt og pepper
250grbrokkoli i små buketter
3tssalt
1,5litervann
0,5feddhvitløk, finhakket
1stksjalottløk, finhakket
0,5tsrød chili, finhakket
1sssmør
1dlfløte
1tsgressløk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Melk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Dampet kamskjell med kremsaus og stekt brokkoli med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier41,60234,41Kcal
Protein0,995,58gram
Karbohydrat0,492,76gram
Kostfiber0,351,97gram
Fett3,5620,06gram
Mettet fett2,2912,90gram
Alkohol0,42 %
Salt0,955,38gram
Pris på oppskriftenKr 2,31Kr 13,02Kroner
Hele oppskriften veier2 254 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kamskjellene åpnes og renses, både rogn/melke og den hvite muskelen brukes i denne retten. Disse legges i kaldt vann i 15 minutter og tørkes på kjøkkenpapir. Settes kjølig til de skal brukes.

Sjalottløk surres myk i smør. Tilsett hvitvin og kok inn til halv mengde, tilsett vann. Kamskjellmuskel og rogn/melke legges i og dekkes med lokk. Trekkes forsiktig på lav varme i ca 2-3 minutter. Ta opp kamskjell og rogn/melke og hold dem varme. Tilsett fløte i kokekraften og kok inn til passe tykkelse. Smak til med salt, pepper, noen dråper lime og finsnittet gressløk.

Brokkoli
Kok brokkolien i 1 minutt. Avkjøl hurtig i kaldt vann. Hvitløk, sjalottløk og chili surres i smør, tilsett brokkoli og stek to – tre minutter. Smak til med salt og pepper.

Del kamskjellene i to - tre skiver og anrettes sammen med rogn/melke, saus og brokkoli. Pyntes med gressløk.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 993)
Tilberedningstid: 30 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Dampet kamskjell med kremsaus og stekt brokkoli.Dampet kamskjell med kremsaus og stekt brokko.
Denne retten har 41,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.