Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Dampkokt fjellrype med rømmesaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkfjellryper
4dlviltkraft
400grsopp, fersk
margarin til steking
1begerseterrømme
4sstyttebær, rørte


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Dampkokt fjellrype med rømmesaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier125,52859,81Kcal
Protein14,2697,68gram
Karbohydrat2,0714,18gram
Kostfiber0,040,27gram
Fett6,6845,76gram
Mettet fett3,0520,89gram
Salt0,231,59gram
Pris på oppskriftenKr 13,28Kr 90,97Kroner
Hele oppskriften veier2 740 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Åpne og rens fuglen. La rypebrystene bli på skroget og damp på rist i en kjele under lokk i 5-6 minutter. Ta opp og la dem hvile i ca 10 minutter. I mellomtiden kuttes soppen i skiver og freses raskt i smør.

Kok opp kraften og tilsett rømme og tyttebær. La småkoke til sausen er passe tykk. Du kan også tilsette lårene i sausen og servere disse sammen med brystene. Dryss på litt salt og pepper etter smak.

Skjær ut brystfiletene og gi dem to minutters oppvarming på svak damp i kjelen under lokk. Del filetene i to før du anretter på tallerken sammen med sopp, rømmesaus og gode poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12208)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Jensens Spesial Rype.Jensens Spesial Rype.
Denne retten har 137,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.