Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Dansk andestek




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3,25kgand på 3-3 1/2 kg
salt og pepper
2stkeple, syrlige
Ca 15stksvisker uten sten

Saus:

hals, vingespisser, kråsen og hjertet
1stk liteløk
1stk litegulrot
2tsandebuljong
0,5litervann
1sssmør
0,5sshvetemel
1dlfløte 13%


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Dansk andestek med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier307,212 680,90Kcal
Protein9,9686,92gram
Karbohydrat2,0117,54gram
Kostfiber0,383,32gram
Fett28,73250,72gram
Mettet fett8,5574,61gram
Salt0,151,30gram
Pris på oppskriftenKr 11,48Kr 100,18Kroner
Hele oppskriften veier4 363 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ta innmaten ut av anden, og tørr den godt. Hugg vingespisser og hals av, og gjem dem til sausen. Gni anden inn- og utvendig med salt og litt pepper. Skjær eplene i båder, og ha dem i anden sammen med sveskene. Lukk med kjøttnåler. Legg den på risten over skypannen med brystet ned. Brun først 20 minutter ved 250C. Vend den, og demp varmen til 160C.
Hell evt. fettet fra. Ha 4-5 dl vann i skypannen, og la anden steke til den er ferdig, ca. 2 timer.

Merk ved låret, om det løsner lett, og stekesaften er helt klar. La anden kjøles ned, før den parteres. Skjær lårene fritt helt om på ryggen. Del i over- og underlår. Skjær brystet fritt på hver side, og del det i 3-4 stykker. Eller del anden på begge sider av ryggraden, og klipp/skjær bryst og rygg ut sammen.

Saus:
Kok hals, vingespisser, kråsen og hjerte sammen med grønnnsakene og evt. buljong 1 time. Sil det (det kan gjøres i god tid). Hell stekeskyen fra andre oppi. La det stå et øyeblikk, og skum fettet av (det leggger sig på toppen). Smelt smøret, og pisk melet i. Spe med skyen, til sausen er passelig. Ha fløten i, og kok sausen igjennom. Smak til med salt og pepper og evt. litt riosgelé. Farg med litt kulør.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 18977)
Kategori: Ovnsrett
Land: Danmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 104,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.