Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Dansk elg- og selleripaté




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grsellerirot
vann
1dashsalt
2stkegg
1dlcrème fraiche
1dashsalt
1dashpepper
0,5dlpistasiemandler eller -nøtter
300grelgfarse
200grmedisterfarse
2stkegg
2sspotetmel
1dlsellerikraft
1dlfløte
2krmestragon
1tssalt
1dashnykvernet pepper
2ssmadeira eller konjakk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Selleri
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Dansk elg- og selleripaté med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier143,33345,20Kcal
Protein9,9924,06gram
Karbohydrat2,876,91gram
Kostfiber1,293,11gram
Fett9,7623,51gram
Mettet fett4,7111,34gram
Alkohol0,21 %
Salt0,872,10gram
Pris på oppskriftenKr 10,28Kr 24,76Kroner
Hele oppskriften veier1 445 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrell sellerien og skjær den i små biter. Kok sellerien myk i lettsaltet vann. Hell av vannet, men ta vare på ca 1 dl. La vannet renne godt av sellerien og mos den i foodprosessor eller med gaffel.

Visp sammen egg og créme fraiche og ha det i selleriblandingen. Krydre med salt og pepper. Hakk pistasiemandlene eller -nottene grovt og rør dem i mosen. Bland alle ingrediensene til farsen og rør det smidig.

Smør en avlang porselensform eller bakeform, ca 1 1/2 liter. Legg gjerne et smurt bakepapir i bunnen. Begynn med å fylle et lag med kjøttfarse i bunnen. Legg så på sellerimosen og til slutt resten av farsen. Pakk farsen godt sammen ved å slå formen et par ganger i benken. Dekk formen og stek pateen ved 175 C nederst i ovnen ca 1 1/2 time.

Avkjøl pateen i formen. Hvelv den og la den bli riktig kald. La den gjerne stå i kjøleskapet over natten.

Skjær den i skiver og server den med salat, brød og f.eks. tranebærsaus. Se egen oppskrift: Sauser.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9936)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.