Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Dansk juleand med brune kartofler




Dette er et meget godt alternativ til norsk tradisjonell julemat.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 3,75kgand, hel
Ca 2,5stkpærer
Ca 3,5dlsvisker
1nettsjalottløk
sukker, salt og pepper
Små mandelpoteter, evt. kokte poteter på glass
Ca 2,5dlsukker

Saus:

Andefett og kraft fra den ovnsstekte anden
Fløte
Meljevning
4porsjon(er)poteter


Annonse


Næringsdeklarasjon for Dansk juleand med brune kartofler med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier294,634 145,08Kcal
Protein9,19129,29gram
Karbohydrat7,99112,41gram
Kostfiber0,8612,10gram
Fett24,91350,45gram
Mettet fett7,13100,31gram
Salt0,131,76gram
Pris på oppskriftenKr 10,89Kr 153,21Kroner
Hele oppskriften veier5 628 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

And:
Når du kjøper and, følger det ofte med innvoller og hals - disse tas ut av kråsen. Skyll anden og tør med et papir.

Gni anden inn med en blandig av ca 4 ss sukker, 2 ss salt og 1/2 ss pepper - både innvendig og utvendig. Lag mer av denne blandingen dersom det er nødvendig.

Del pærer og løk i terninger og bland sammen med sviskene i en bolle. Stapp anden full av denne blandingen - når anden er full, kan du enten sy igjen åpningen, eller bruke tannpirkere (uten smak) til å lukke åpningen.

Legg anden i en stekepose og stek anden i forvarmet ovn på ca. 180 grader. Steketid: 40 min. + 20 min. per kg (eller til steketermometeret viser 75 grader).

Når anden er ferdigstekt tas den ut av ovnen. Klipp et lite hull i stekeposen og hold en bolle under, så du får all kraften fra anden og fruktblandingen. La denne kraften stå i ca. 1/2 time - da skiller fette og kraften seg. Bruk en øse eller en stor skje til å ta av fettet som nå flyter på toppen. IKKE kast dette!

Saus:
Lag en meljevning av 2-3 ss mel og ca 1 dl vann (bruk mer vann dersom det er nødvendig) - ristes til den er uten klumper. Jevningen skal være flytende, og ikke for tykk. Kok opp kraften fra anden og fruktblandingen med ønsket mengde fløte. Når væsken koker, sper du i meljevning med en tynn stråle, mens du visper. Ha i litt av gangen, og la sausen få et oppkok mellom hver gang du tilsetter jevning. Stopp når du syns at sausen er tykk nok. Mens sausen småkoker tilsettes salt, sukker og pepper etter smak. Tilsett også noen spiseskjeer med andefett.
Bruk sukkerkulørt for å få ønsket farge på sausen.

Brune kartofler:
Varm opp en stekepanne (helst i jern, men teflon fungerer også). Ha i 1-2 dl sukker mens pannen varmes opp - sukkeret skal smelte og bli brunt. Pass på deg selv, for dette er varmt! Når alt sukkeret er smeltet har du i potetene (som bør være litt fuktige, og ganske små). La potetene surre i sukkeret til de er helt glasserte og varme. Ta ut potetene og sett umiddelbart pannen i vann (hvis du vil ha den ren igjen).

Anden serveres med rødkål, rosenkål, og kokte poteter

Mer info

Forfatter:
Kilde: Lotte Uth Gjersøe
(Intern: 25265)
Tilberedningstid: 180 min
Kategori: Ovnsrett
Land: Danmark

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 104,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.