Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Dansk leverpostei




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
200grspekk
vann
1dashsalt
400grstorfe- eller svinelever
1stkløk
1,5dlmelk
Ca 4,5stkansjoser, renset
1,5tssalt
2krmpepper
1tsmerian
0,5dlhvetemel
2stkegg


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Dansk leverpostei med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier245,552 688,72Kcal
Protein11,70128,11gram
Karbohydrat3,3636,79gram
Kostfiber0,363,94gram
Fett20,51224,58gram
Mettet fett0,788,54gram
Salt1,1913,00gram
Pris på oppskriftenKr 4,31Kr 47,19Kroner
Hele oppskriften veier1 095 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(ca 1 kg postei)

Skjær bort eventuell svor og skjær spekket i strimler. Kok dem i 10-15 minutter i lettsaltet vann, 1 ts salt pr. liter vann.

Ta bort hinner og eventuelle grove ganger på leveren. Skjær den i mindre biter. Legg dem i kokekaret med spekket slik at leveren blir varm, ca 5 minutter. Hell av vannet.

Skrell løken og skjær den i båter.

Med food processor: Monter maskinen med stålkniven. Legg i alle ingredienser utenom melken. Kjør maskinen i 30-60 sekunder. Spe med melken gjennom materøret, og la maskinen gå et minutts tid til røren er helt jevn og glatt. Den blir ganske tynn, men posteien får riktig konsistens når den stekes.

Med mindre mikser: Gjør som ovenfor, men bland halv porsjon om gangen.

Med kjøttkvern: Mal lever og spekk to ganger, siste gang sammen med løk og ansjos. Rør ned krydder, mel og egg og til slutt melken, litt om gangen.

Stek eventuelt en smaksprøve og juster krydringen.

Hell røren i godt smurte former, 3 stk à 6 dl eller 1 stk `1,5 liter. Sett dem i en langpanne, dekk med aluminiumsfolie og sett pannen på nederste ribbe i stekeovnen ved 200 C. Hell kokende vann ved siden av formene.

Stek posteien i vannbadet, små former i ca 45 minutter, større former i drøyt 1 time.

Fjern folien mot slutten av steketiden slik at posteien får litt farge på overflaten. La den bli kald i formen, løsne den rundt kantene med en kniv og hvelv den.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9527)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Pålegg
Land: Danmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Leverpostei 1.Leverpostei 1.
Denne retten har 142,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julepostei 3.Julepostei 3.
Denne retten har 147,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Leverpostei fra Sem.Leverpostei fra Sem.
Denne retten har 146,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Leverpostei 7.Leverpostei 7.
Denne retten har 237,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk leverpostei.Klassisk leverpostei.
Denne retten har 184,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julepostei.Julepostei.
Denne retten har 320,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julepostei med medister.Julepostei med medister.
Denne retten har 208,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julepostei 2.Julepostei 2.
Denne retten har 185,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Leverpostei med bacon.Leverpostei med bacon.
Denne retten har 193,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Leverpostei med urter.Leverpostei med urter.
Denne retten har 184,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Leverpostei med syltet pepper.Leverpostei med syltet pepper.
Denne retten har 183,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Leverpostei 9.Leverpostei 9.
Denne retten har 209,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.