Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Delice au cassis




Denne er hentet fra BBC Food sine nettsider og oversatt av Knut Pettersen. Denne er ikke for nybegynnere!

Ingredienser

6 porsjoner

Sorbet sirup
190 g sukker
1,65 dl vann
1 ss flytende glukose

Solbærpuré
350 g solbær
5 cl sorbetsirup (se ovenfor)

Italienske marengsen
60 g sukker
5 ts vann
1 eggehvite fra frittgående høns

Solbærmousse
4 ½ gelatin blad
kaldt vann, til oppløsning
solbær puré (se ovenfor)
12 g melkepulver
½ vaniljestang
3 medium eggeplommer fra frittgående høns
25 g fint sukker
Italiensk marengs (se ovenfor)
2 dl crème de cassis
4 dl kremfløte, lett pisket

Basen
½ ferdige rund mørdeigsbunn, kuttet horisontalt
5 cl sorbet sirup (se ovenfor)
1 ss solbær puré (se ovenfor)

Glasur
3 gelatin blader
kaldt vann, til oppløsning
5 cl sorbetsirup (se ovenfor)
3 ss solbærpuré (se ovenfor)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Fremgangsmåte:

1. Til sirup, plassere alle sirupingrediensene i en gryte og kok opp under omrøring med en tresleiv. Kok i ca 2-3 minutter, skum overflaten om nødvendig. Hell sirup gjennom en sil og la den bli helt kald før du bruker den.

2. Til solbær puré, plasserer solbær i en blender med sirupen og kjør til en glatt. Press blandingen gjennom en sil i en bolle.

3. Til den italienske marengsen, legg sukker og vann i en kjele og kok langsomt opp til sirup når 110 C på ett sukker termometer.

4. På dette stadiet, ha eggehvite i bollen av med en elektrisk visp og visp til det blir topper når vispen tas opp.

5. Så snart sukker når 121 C, tas kjelen av varmen. Pisk samtidig eggehvitene på laveste hastighet mens du heller i smeltet sukker i en jevn strøm. Fortsett å vispe i omtrent fem minutter, til marengsen er lunkent.

6. Til solbær mousse, bløt gelatin bladene i kaldt vann i 15 minutter, la deretter renne av.

7. Ta av fire spiseskjeer av solbærpuré og legg resten i en panne. Tilsett pulvermelk og vaniljestang og kok opp.

8. Plasser eggeplommer og sukker i en bolle og visp til blandingen danner et bånd når vispen tas opp. Hell blandingen av solbær i eggedosisen, visp kontinuerlig, og hell så vaniljesausblandingen tilbake i kjelen. Varm forsiktig, rør kontinuerlig med en slikkepott, til kremen er tykk nok til å dekke slikkepotten. Ikke la det koke.

9. Ta kjelen av varmen og rør den drenerte gelatinen inn i vaniljesausen. Kast vaniljestang, deretter sil vaniljesaus gjennom en sil i en bolle og avkjøl, rør av og til å hindre snerk.

10. Til bunnen, plassere mørdeigen på et bord. Bland sammen 5 cl av sirup og en spiseskje av den reserverte solbær puré og børste denne blandingen over deigen. Plasser en 25cm og 6 cm høy kakering på deigen og kuttet ut en sirkel for å danne bunnen. La ringen stå.

11. Når vaniljesausen er lunken, brett forsiktig i halvparten av den italienske marengsen - du kan bruke resten i en annen oppskrift. Rør i crème de cassis, deretter vend i pisket krem. Du må nå montere desserten umiddelbart, før gelatin får blandingen til å stivne.

12. Fyll deigringen med solbærmousse blandingen, og etterlat et lite hull på toppen, og glatt nøye over overflaten med en palettkniv. Sett i fryseren eller en svært kaldt kjøleskap i flere timer.

13. Til glasur, bløt gelatin bladene i kaldt vann i 15 minutter, deretter la renne godt av. Plasser 5 cl av sirup og de resterende tre spiseskjeer av solbær puré i en gryte og varm forsiktig, fjern fra varmen og rør i gelatin. La avkjøles, og deretter spre glasuren over toppen av mousse. Sett i kjøleskapet til avkjøling før servering.

14. Til servering, fjerne kakeringen ved å varme utsiden av ringen med en blåselampe i noen sekunder, skyv ringen oppover, rotere det litt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: BBC Food
(Intern: 27970)
Tilberedningstid: Lang tid
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.