Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Den store jordbærkaken




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5stkbløtkakebunner
4plate(r)gelatin
3stkegg
0,75dlsukker
1stksitron, saften
0,5dljordbærsaft
1,5dlkremfløte
150grmarsipanmasse
200grmelis
rød og grønn konditorfarge
aprikossyltetøy
melis
rød pyntegelé
mimosasukkerkuler


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Spor-av-melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Den store jordbærkaken med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier292,0211 483,89717,74Kcal
Protein8,67340,9521,31gram
Karbohydrat47,371 862,86116,43gram
Kostfiber0,9035,392,21gram
Fett7,34288,6518,04gram
Mettet fett2,3893,605,85gram
Salt0,228,650,54gram
Pris på oppskriftenKr 4,58Kr 180,11Kr 11,26.-
Hele oppskriften veier3 933 totalt3 933 pr porsj246 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 stykker

Legg gelatinen i kaldt vann.

Dypp eggene såvidt i kokende vann slik at eventuelle bakterier fra skallet blir borte. Knekk eggene.

Pisk 3 eggeplommer godt med sukkeret. Del eggedosisen i 2 porsjoner.

Pisk eggehvitene og fløten stiv.

Smelt to plaater gelatin over vannbad. (Ha dem i en skål og sett den i en kjele med kokende vann.) Rør inn sitronsaften. Rør blandingen inn i den ene porsjonen med eggedosis.

Smelt de to siste platene gelatin og rør dem inn i jordbærsaften med den andre porsjonen eggedosis.

Bland halvparten av de stivpiskede eggehvitene og halvparten av kremen inn i sitron-eggeblandingen.

Bland den andre halvparten av de stivpiskede eggehvitene og kremen inn i jordbær-eggemassen.

Legg bløtkakebunnene på hverandre med jordbær- og sitroneggekrem i annethvert lag. Sett kaken kaldt til fyllet er stivnet.

Skjær kaken med en skarp kniv så den får en jordbærform. Du kan eventuelt tegne jordbærformen på et papir og klippe den ut, slik at du kan skjære etter papiret.

Marsipanpynt:

Elt 150 g marsipanmasse med 150 g melis.

Legg til side litt marsipanmasse som skal brukes til de grønne jordbærbladene.

Elt rød konditorfarge inn i det store marsipanstykket. Tilsett mer melis om nødvendig. Elt grønn konditorfarge inn i det lille marsipanstykket.

Elt den røde marsipanen ut til en pølse som kan nå rundt kaken. Legg pølsen mellom to stykker bakepapir og kjevle den ut til et flatt stykke som er høyere enn kaken.

Smør kanten av kaken med aprikossyltetøy.

Ta vekk det øverste bakepapiret og skjær det til så det er 1 cm høyere enn kaken. La stykket være litt lenger enn nødvendig.

Fest marsipanen ved å trykke den lett fast rundt hele kaken. Bruk et pappstykke til å trykke marsipanen fast med. Slik blir marsipankanten samtidig glatt.

Pynt:

Rør vann og melis sammen til en tykk glasur.

Ha et lag glasur på kaken og bre den forsiktig helt ut til marsipankanten. La glasurkanten stivne.

Rør sammen pyntegeleen og la den avkjøles så mye som mulig. (Den må ikke begynne å stivne.) Hell gelé på kaken så den dekkes helt. La geleen stivne.

Kjevle ut den grønne marsipanen og form noen "jordbærblader".

Pynt kaken med grønne blader og gule mimosasukkerkuler umiddelbart før den skal serveres.

(Mimosasukkerkulene kan smelte i geleen etter en stund.)

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8794)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bostonkake 3.Bostonkake 3.
Denne retten har 236,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fattigmann 6.Fattigmann 6.
Denne retten har 350,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 53,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vørterkake 1.Vørterkake 1.
Denne retten har 242,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pepperkakepannekaker.Pepperkakepannekaker.
Denne retten har 225,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Firkløverkake 2.Firkløverkake 2.
Denne retten har 320,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove pannekaker.Grove pannekaker.
Denne retten har 118,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gløggpaier.Gløggpaier.
Denne retten har 321,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Puto i rødt og grønt.Puto i rødt og grønt.
Denne retten har 241,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove pannekaker med friskt tilbehør.Grove pannekaker med friskt tilbehør.
Denne retten har 116,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Berlinerkranser.Berlinerkranser.
Denne retten har 478,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klippekrans.Klippekrans.
Denne retten har 420,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjakkruter 5.Sjakkruter 5.
Denne retten har 490,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jitterbuggere.Jitterbuggere.
Denne retten har 437,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 51,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kaker i krukke.Kaker i krukke.
Denne retten har 374,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 75,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lussekatter på grillen.Lussekatter på grillen.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.