Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Dessertiskake-eksklusiv




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Bunn:

200grhavrekjeks, i smuler
60grmeierismør, smeltet
2sslys sirup

Isfyll:

5plate(r)gelatin
8stkeggeplommer
2,5dlmelis
1,5dlcognac eller god likør, gjerne appelsinlikør
2dlkremfløte
200grkokesjokolade
Kokende vann

Pynt:

Melisse-eller basilikumblader


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Spor-av-egg
Spor-av-gluten
Spor-av-melk
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Dessertiskake-eksklusiv med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier402,294 614,27384,52Kcal
Protein5,2460,105,01gram
Karbohydrat37,09425,4235,45gram
Kostfiber1,5517,781,48gram
Fett22,29255,6721,31gram
Alkohol4,18 %47,944,00gram
Mettet fett11,88136,2611,36gram
Salt0,202,260,19gram
Pris på oppskriftenKr 11,80Kr 135,35Kr 11,28.-
Hele oppskriften veier1 147 totalt1 147 pr porsj96 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Rund kakeform, 22-24 cm i diameter
I stekeovnen: 175 grader C, ca. 10 minutter

Bland kjeks-smuler, smør og sirup til en jevn masse. Trykk kjeksblandingen ut i en smurt form og stek bunnen.
La gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. 5 minutter. Visp eggeplommer og melis til luftig eggedosis. Klem vannet av gelatinen og smelt den i 1/4 dl kokende vann. Bland smeltet sjokolade med gelatinen og ha i cognac eller likør. Visp kremfløten og bland krem med gelatinblandingen og fold forsiktig inn eggedosisen. Iskremen kan gjerne være litt "Marmorert". Hell kremen over kakebunnen og la den stivne i fryseboksen. Ta iskaken ut av fryseren ca. 1/2 time før den skal serveres. Pynt med pene grønne blader.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat.no
(Intern: 2118968407)
Kategori: Iskrem/sorbet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.