Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Det beste av oksen




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgoksehale
2dlrødvin
litt vann
timian
pepperkorn
laurbærblad
tørrede loffsmuler eller griljermel
12stksmå vinkokte løk-
500grsopp i strimler
2sshakket sjalottløk
2sskonjakk
salt og pepper
skvett fløte


Annonse


Næringsdeklarasjon for Det beste av oksen med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier144,34953,37Kcal
Protein7,2848,08gram
Karbohydrat2,0813,74gram
Kostfiber1,036,80gram
Fett10,8471,60gram
Mettet fett4,5029,72gram
Alkohol1,04 %
Salt0,060,42gram
Pris på oppskriftenKr 7,72Kr 50,99Kroner
Hele oppskriften veier2 642 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Del oksehalene i passe stykker og brun dem godt i stekeovnen på 230 °C i 20 minutter. Ha kjøttet over i en kjele og hell på vin og litt vann, og kryddere. La det koke opp og få stå og putre i et par timer (minst).
Sil kraften over i en ny kjele og plukk kjøttet av bena. Legg til side. Stek sopp og løk i en gryte. Salte og pepre. Ha alt over i den silte kraften.
Tilsett konjakk og la det koke opp. Tilsett fløteskvetten og la sausen få koke seg fyldig og blank. Kanskje den trenger en vannskvett underveis?
Lag 4 ”plater” av oksehalekjøttet og vend dem i griljermel. Stekes raskt på panne like før servering.
Legg pent opp hjemmelaget potetmos med urter og masse revet gulrot oppå. Ha en liten salat på tallerkenene.
Legg oksehale-”platen” på og ha over rødvinskokt løk. Ha på litt av sausen og server resten i et sausenebb.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 28315)
Tilberedningstid: Lang tid
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ferskt kjøtt og suppe 1.Ferskt kjøtt og suppe 1.
Denne retten har 41,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sosekjøtt - kjøtt i mørke.Sosekjøtt - kjøtt i mørke.
Denne retten har 99,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt sprengt oksebryst.Kokt sprengt oksebryst.
Denne retten har 132,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff i curry.Biff i curry.
Denne retten har 228,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sukiyaki, nasjonalretten til Japan.Sukiyaki, nasjonalretten til Japan.
Denne retten har 103,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fersk kjøtt og suppe fra Stange Gjestegård.Fersk kjøtt og suppe fra Stange Gjestegård.
Denne retten har 81,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marokkanske kjøttboller.Marokkanske kjøttboller.
Denne retten har 88,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pabellon Criollo fra Venezuela.Pabellon Criollo fra Venezuela.
Denne retten har 107,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksestek i kefir.Oksestek i kefir.
Denne retten har 100,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff i snøre med kremet løk.Biff i snøre med kremet løk.
Denne retten har 48,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksebringe med linser.Oksebringe med linser.
Denne retten har 177,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.