Dr Lindbergs solsikkerugbrød


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
800grgrov sammalt rug
400grhvetemel
120grhveteflak
120grsolsikkekjerner
120grlinfrø
100grrugflak
100grhavregryn
20grjohannesbrødkjernemel
60grglutenIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2ssmelasse
3ssplanteolje
1,4dllunkent vann
2tsnatriumredusert salt
2ssfruktsukker (eller honning)
50grgjær


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 4 brød

Dersom fersk gjær; løs opp gjæren i litt av det lunkne vannet (37 grader), og tilsett resten av det ""våte"".
Dersom tørrgjær; bland gjæret i resten av melblandingen, og tilsett deretter det ""våte"". Vannet skal være nærmere 40 grader.
Tilsett alt det andre.
Elt godt i en kjøkkenmaskin i ca 5 minutter; deigen skal være litt tykk, grøtaktig.
Del deigmassen i 4 smurte former, og la den heve under klede i 1 time. Brødene stekes ved 200 grader i 40-60 minutter, og avkjøles deretter på rist!"

Dette er en oppskrift som dumpet inn hos meg. Og siden Dr. Lindberg er i skuddet for øyeblikket så tar jeg den med. Jeg har ikke testet den og går ikke god for den.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 3297)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Brød
Diett/allergi: Uten melk
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 341,54 Kcal
Protein 10,19 g
Fett 8,9 g
Karbo 49,35 g
Pris 2,83.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!