Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Dragemaki sushi med torsk



Dragemaki sushi med torsk oppskrift.
Fotograf: Tom Haga
Dragemaki er en lekker sushi toppet med avokado. I denne oppskriften er den fylt med torsk og grønnsaker. Det er beregnet 4 biter til hver porsjon.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
120grtorskefilet, uten skinn og bein
1tssukker
0,2tssalt
0,5ssriseddik
0,6dlsushiris
0,8dlvann
4ssagurk
2ssvårløk
2tssolsikkeolje
2sssoyasaus
2tssesamolje
1stknoritang
1stkavokado
bambusmatte, plastfolie

Tilbehør

Soyasaus, wasabi, syltet ingefær


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Sesam
Soya
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-sesam


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Dragemaki sushi med torsk med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier131,58155,17Kcal
Protein5,716,73gram
Karbohydrat6,657,84gram
Kostfiber1,381,63gram
Fett8,8210,40gram
Mettet fett1,321,56gram
Salt1,732,04gram
Pris på oppskriftenKr 7,81Kr 9,21Kroner
Hele oppskriften veier472 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
Avkjøl marinaden før bruk.
Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
Avkjøl risen i romtemperatur.

Skjær torskefileten i to på langs, og strimle agurk og vårløk.
Ha solsikkeolje i en varm stekepanne og stek torsken i 30 sekunder på en side, ta pannen av varmen og snu fisken. Tilsett soyasaus og sesamolje, og la alt varmes sammen. Ta ut fisken og hell over sausen.
Del noriarket i to.
Dekk bambusmatten med plastfolie.
Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
Legg et halvt noriark på bambusmatten med den ruglete siden opp, fordel et lag ris utover hele arket og snu slik at risen ligger ned.
Fordel torsk, agurk og vårløk langs den nederste kanten av arket.
Rull sammen ved hjelp av bambusmatten.
Skjær avokado i tynne skiver, og legg disse på rullen slik at de overlapper hverandre. Press rullen lett sammen.
Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått 8 biter.
Server med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 32283)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Sushi
Land: Japan

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Maki sushi med torsk.Maki sushi med torsk.
Denne retten har 212,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dragemaki sushi med torsk.Dragemaki sushi med torsk.
Denne retten har 131,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.