Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Dravle fra Stryn




Ingredienser

5 liter upasteurisert H-melk
1 liter kefir
50 g sukker
rømme (om du ønsker den myk)


Annonse


Fremgangsmåte:

Denne oppskriften kommer fra Stryn, og her blir det brukt råmelk - melk fra ku som nettopp har kalvet. De fire første melkingene etter kalving ble kalt for råmelk eller kode. Her ble melken kokt i gryte til det sprekker og ost og myse skiller seg. Dravle kan spises som suppe med sukker og kanel, både varmt og kaldt. Brun eller rød dravle får man ved å koke dravlen lenger til den får den ønskelige fargen.
En annen måte å koke dravle på er å bruke vanlig upasteurisert H-melk og surmelk. Denne dravlen blir ikke så stiv som den ovenstående, men smaken er ganske lik.

Kok opp melk og sukker under omrøring i en gryte. Kok dette godt inn, til ca halve mengden. Ta ca 3 dl av den brunkokte melken i en skål, tøm kefir oppi gryta og la dette stå og trekke til det brest og stivner. Sett til avkjøling. Når det er kaldt kan de 3 dl du tok av tidligere helles over den kalde dravlen. Du får da en god saus til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13981)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kokaost fra Budal.Kokaost fra Budal.
Denne retten har 51,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.