Dravle fra Stryn

Ingredienser

5 liter upasteurisert H-melk
1 liter kefir
50 g sukker
rømme (om du ønsker den myk)

Annonse

Fremgangsmåte:

Denne oppskriften kommer fra Stryn, og her blir det brukt råmelk - melk fra ku som nettopp har kalvet. De fire første melkingene etter kalving ble kalt for råmelk eller kode. Her ble melken kokt i gryte til det sprekker og ost og myse skiller seg. Dravle kan spises som suppe med sukker og kanel, både varmt og kaldt. Brun eller rød dravle får man ved å koke dravlen lenger til den får den ønskelige fargen.
En annen måte å koke dravle på er å bruke vanlig upasteurisert H-melk og surmelk. Denne dravlen blir ikke så stiv som den ovenstående, men smaken er ganske lik.

Kok opp melk og sukker under omrøring i en gryte. Kok dette godt inn, til ca halve mengden. Ta ca 3 dl av den brunkokte melken i en skål, tøm kefir oppi gryta og la dette stå og trekke til det brest og stivner. Sett til avkjøling. Når det er kaldt kan de 3 dl du tok av tidligere helles over den kalde dravlen. Du får da en god saus til.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 4386 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4 poeng totalt (av max 6) fra 3 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 13981)

Prøv en lignende oppskrift

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!