Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Due i kål med rødbetstuing




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkduer
180grmedisterdeig
2tspotetmel
1stkeggeplomme
0,5dlkremfløte
1dashsalt
1dashpepper
ingefær
4blad(er)sommerkål
50grsmør
bomullshyssing eller tannpirkere

Rødbetstuing:

3stkmiddels store rødbeter
1stkeple
3dlfløte
1dashsalt
hvit pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Due i kål med rødbetstuing med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier183,11771,49Kcal
Protein8,8437,25gram
Karbohydrat3,9116,47gram
Kostfiber0,853,58gram
Fett14,4961,05gram
Mettet fett8,0834,04gram
Salt0,341,45gram
Pris på oppskriftenKr 9,30Kr 39,18Kroner
Hele oppskriften veier1 685 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Flå og rens duene. Skjær ut brystfiletene og rens lårene for kjøtt.

Plukk ut fine kålblad og skjær ut den grove delen av stilken. Kok kålbladene i lettsaltet vann til de blir myke, ca 2 minutter.

Lag farse av lårkjøttet, potetmel, eggeplomme, fløte og krydder.

Fordel smøret på kålbladene og legg et duebryst på hvert blad. Fordel farsen over brystfiletene.

Pakk det hele sammen og knyt igjen med hyssing eller fest sammen med tannpirker. Legg pakkene i smurt ovnspanne. Stek dem i ovn på 180 C i 12-15 minutter.

Lag stuingen: Vask rødbetene. Kutt av blader 2 cm over bladfestet. La rottråden henge på. Dette er viktig for at ikke rødbetene skal miste fargen under koking.

Kok dem hele i lettsaltet vann i ca 15 minutter. De skal fortsatt være harde, men skinnet skal slippe. Avkjøl rødbetenne og skrell dem. Kutt i pene terninger.

Skrell eplet og del det i terninger.

Kok opp fløten og ha i epler og rødbeter. Kok til stuingen har passe konsistens og rødbetene er møre. Smak til med salt og pepper.

Anrett duebrystene på tallerkenen med rødbetstuing. Retten trenger ingen saus. Stuingen og smøret i kålbladene er nok. Kanskje en klatt meierismør over de kokte nypotetene.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8023)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.