Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Duebryst med hvitvinsaus og druer




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkduer
1tssalt
1krmpepper
8stkeinerbær, tørkedeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1stkeple
4skive(r)baconskiver
Ca 1,5sssmør eller margarin
75grdruer
3dlhønsebuljong
2dlkremfløte

Saus:

Ca 3,5dlsilt sjy
Ca 1,25ssarrowrot
0,5dlhvitvin, tørr
100grgrønne druer
100grblå druer


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Duebryst med hvitvinsaus og druer med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier128,45787,99Kcal
Protein9,1656,19gram
Karbohydrat2,8317,36gram
Kostfiber0,251,53gram
Fett8,7453,62gram
Mettet fett4,1025,15gram
Alkohol0,19 %
Salt0,754,58gram
Pris på oppskriftenKr 11,11Kr 68,16Kroner
Hele oppskriften veier2 454 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Klargjør fuglene og ta ut innmaten. Skyll og tørk dem.

Salt og pepre fuglene innvendig. Legg et einerbær og noen eplebåter som fyll i hver fugl. Legg baconskiver på hvert duebryst. Fest dem med tannpirkere. Bind eventuelt opp fuglene.

Brun matfettet i en jerngryte. Legg i duene, med brystet først, og la fuglene få fin farge rundt det hele. Salt og pepre lett. Del druene i to og ta ut kjernene. Ha dem i gryten og spe med fløte og buljong. Legg i resten av einerbærene. Syd under lokk i 30-45 minutter, avhengig av fuglens alder.

Ta opp fuglene og hold dem varme under aluminiumsfolie. Sil sjyen og jevn den med arrowrot utrørt i vinen.

Ta bort baconet. Skjær ut brystkjøttet. Legg det på varme porsjonstallerkener og hell over sausen. Strø de halve kjernefrie druene over. Server råstekte poteter og grønne bønner samt gelé til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8020)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.