Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Duefrikassé




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkduer
1stkgulrot
1stk litepastinakk
1bit(er)sellerirot
0,25stkpurre
2kvist(er)persille
2sssmør eller margarin
5dlhønsebuljong
2dlrosévin, tørr
1tssalt
5stkhel hvit pepper
200grløk, små
250grsjampinjonger, ferske
50grsmør eller margarin

Saus:

6dlsilt sjy
3sshvetemel
0,75dlcrème fraiche
klippet kryddergrønt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Duefrikassé med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier92,27751,54Kcal
Protein6,9056,20gram
Karbohydrat2,0116,37gram
Kostfiber0,463,75gram
Fett5,7046,43gram
Mettet fett2,7422,32gram
Alkohol0,63 %
Salt0,645,22gram
Pris på oppskriftenKr 8,66Kr 70,54Kroner
Hele oppskriften veier3 258 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Klargjør duene og ta ut innmaten. Skyll og tørk dem. Del dem i to.

Rens, skrell og skjær gulrøtter, pastinakk og selleri i biter. Skyll purren og skjær den i fine ringer. Fres alt i matfett i en kjele.

Legg i de halve duene med skinnsiden opp. Hell over vinen og ha på salt og pepper. Kok alt under lokk i 30-50 minutter. Koketiden kan variere noe etter hvor gamle fuglene er.

Skrell løken og rens sjampinjongene. Brun løken i matfett og la den ettersteke til den er myk. Del sjampinjongene i to eller fire. Fres dem i matfett til væsken har kokt inn.

Ta opp duene. Sil grønnsakene og ta vare på 6 dl sjy. Ha sjyen i en traktørpanne og jevn den med melet utrørt i litt vann. Kok sausen i ca 5 minutter. Rør i crème fraiche.

Ta skinn og ben av duene. Skjær kjøttet i store biter. Legg bitene i sausen. Bland i løken og sjampinjongen. Strø kryddergrønt over.

Server frikasseen med pressede kokte poteter eller ris og blandet salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8016)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.