Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Duftende hvetebakst(kake) med epler




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
50grgjær
200grmyk margarin/smør
4dllettmelk
1dlsukker
1tskardemomme
2stkeggeplommer (kan evt. sløyfes)
Ca 14dlhvetemel

Fyll:

8stkepler (eller mer)
sukkerdryss
Ca 1,5tskanel
melisdryss over ved servering


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Duftende hvetebakst(kake) med epler med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier205,415 146,65257,33Kcal
Protein4,59115,005,75gram
Karbohydrat30,50764,1938,21gram
Kostfiber2,1553,872,69gram
Fett6,75169,128,46gram
Mettet fett1,4837,081,85gram
Salt0,112,840,14gram
Pris på oppskriftenKr 2,13Kr 53,37Kr 2,67.-
Hele oppskriften veier2 506 totalt2 506 pr porsj125 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 stykker

Til en stor langpanne:

Lag gjærdeig på vanlig måte og arbeid deigen smidig. Dekk bollen med plast og la deigen heve 1/2 time. Bak ut deigen på lett melet bord. Ta av 1/3 til "gitter" og kjevle resten ut til en leiv som dekker langpannen (ha bakepapir i den). Trill ut og flett to og to tynne pølser sammen og legg som kant rundt på leiven.
Skrell og skjær eplene i tynne skiver som legges taksteinsvis oppå deigen. Jo tettere, desto mer epler er det plass til. Strø over kanel og sukker. Trill ut og flett to og to tynne pølser sammen av resten av deigen og bruk disse til "gitter" oppå kaken. Pensle kaken med litt sammenpisket egg. La kaken heve i ca. 1/2 time.

Stek ved 200 grader C i ca. 25 min. Avkjøl under klede.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 526)
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Epleboller med havrefyll.Epleboller med havrefyll.
Denne retten har 242,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.