Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Dyrekølle. ovnstekt




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgDyrekølle
Ca 9stkhele einerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dashsalt
1dashpepper
75grsmør
0,5literviltbuljong

Saus:

4dlstekesky
2dlrødvin
2ssrognebærgeléIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1,5tsmaizena
4sskaldt vann
25grsmør
1dashsalt
1dashpepper
2ssRognebærgeléIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Dyrekølle. ovnstekt med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier89,42363,55Kcal
Protein13,4554,68gram
Karbohydrat0,261,06gram
Kostfiber0,010,04gram
Fett3,3513,62gram
Mettet fett1,947,89gram
Alkohol0,63 %
Salt0,512,06gram
Pris på oppskriftenKr 14,26Kr 57,98Kroner
Hele oppskriften veier3 253 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrap køllen fri for sener og lignende. Knus einerbærene i en morter. Gni køllen med knust einerbær, salt og pepper. Fordel halvdelen av smøret over. Legg køllen på ovnristen over langpannen. Sett køllen i en 225 grader C varm ovn i 15 minutter.

Ta den ut og demp varmen til 160 grader C.

Hell buljongen i langpannen, når temperaturen er senket, ellers fordamper væsken for hurtig. Legg resten av smøret over og stek videre i 1 times tid. Se til, at det er rikelig væske under stekingen, og drypp flittigt.

Stikk kjøttet med en nål, hvor kjøttet er tykkest. Saften skal være svak rosa, så er kjøttet det også.

Ta steken ut og pakk den inn i folie og dekk med et tøystykke. La køllen hvile slik minst 10 minutter, så når varmen å fordele seg jevn i kjøttet, og saften blir hvor den er.

Saus:
Sil stekeskyen over i en gryte. Tilsett rødvinen, det skal være minst 6 dl væske. La dette koke et par minutter for god varme uten lokk.

Rør maizenamel ut i det kalde vann. Hell det i sausen under omrøring. La sausen koke et par minutter. Smak til med salt og pepper. Løs opp et par ss. rognebærgelé i sausen og la den koke opp.

Utskjæring:
Legg et snitt langs køllens flateste side og løs benet med en rekke små snitt. Vrid benet ut. Skjær køllen i skiver på tvers av muskelfibrene.

Tips:
Brukes det steketermometer skal det vise 75 grader C før hviletid for å være gjennomstekt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 23044)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.