Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Dyrekølle. rødvinsmarineret




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgdyrekølle (2 kg.)

Steking:

75grsmør
1dashsalt
1dashpepper

Marinade:

0,75literrødvin
0,5dlolje
6stksjalottløk
1stkgulrot
0,5stkpurre
1ssknust einerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2stklaurbærblader
1kvist(er)timiankvist
5stkhel pepper

Saus:

Stekeskyen
2ssripsgele
2ssripsgele
1sssmør (15 g.)
1ssmel (10 g.)
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Dyrekølle. rødvinsmarineret med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier119,72502,56Kcal
Protein13,1955,37gram
Karbohydrat2,269,49gram
Kostfiber0,281,18gram
Fett4,6019,31gram
Mettet fett1,887,89gram
Alkohol2,28 %
Salt0,200,86gram
Pris på oppskriftenKr 16,97Kr 71,24Kroner
Hele oppskriften veier3 358 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrap køllen fri for sener og hinner. Legg den i en skål, som passer i størrelsen, slik at den kan ligge dekket av marinaden.

Marinaden:
Gjør guleroten og purren i stand og del dem et par ganger. Skrell løkene og halvér dem. Bland alle ingrediensene og hell marinaden over køllen. Dekk skålen med plastfolie og sett den i kjøleskap i et døgn. Vend køllen et par ganger under marineringen.

Steking:
Ta køllen opp av marinaden og tørk den godt, gni den med salt og pepper. Fordel halvdelen av smøret over den. Legg køllen på ovnristen over langpannen. Brun den i en 225 grader C varm ovn i 15 min. Ta den ut.
Demp varmen til 160 grader C.

Hell 4 dl av den silte marinade i langpannen, som må være knapt varm (ellers fordamper væsken). Ha resten av smøret over og stek videre 1 times tid. Stikk med en nål på det tykkeste sted. Saften der pipler ut, skal være svak rosa, så er kjøttet det også.

Ta køllen ut og pakk den inn i folie og dekk med et tøystykke. La den trekke i 15 min, så fordeler varmen seg jevn i kjøttet, og saften blir hvor den er.

Saus:
Sil stekeskyen over i en gryte, suppler med mere marinade, til det er ca. 6 dl. La det koke 5 min. Gni mel og smør sammen og pisk det i sausen. La den koke ytterligere noen min. Pisk geleen ut i sausen og la den oppløses helt. Smak til med salt og pepper.

Utskjæring:
Legg et snitt langs køllens flate side og løsne benet ved at legge en rekke små snitt. Vrid benet ut. Skjær køllen i ikke for tykke skiver.

Tips:
Persillevendte poteter eller Annakartofler, eller potetmos med 1/3 selleripuré i passer retten her. Likeså buljongkokte kastanjer og stuede sopp.

Kan fryses.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 23045)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.