Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Dyrekølle stekt i ovn




Ingredienser

5 porsjoner

1 kg. utbenet dyrekølle ( få evt. Vilthandleren/slakteren til å utbene køllen )
litt olje
salt
pepper
litt timian

SAUS.
Ben og avkutt fra dyrekølle
gulerøtter
selleri
purre
pastinakk osv. hakket i stykker
Litt olje

2,5 l. vann/rødvin eller marzala
evt. litt buljong
laurbærblader
hel pepper
salt
einerbær
nelliker
timian
litt hakket rosmarin frisk
4 ss. mel eller maizena
100 g. kaldt smør

Garnityr
500 g. blandede sopp ( kantareller - østerssopp - eller annet)
50 g. tyttebær
tre stk. matepler
litt smør
hakket persille
salt
pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Fremgangsmåte:

Dyrekøllen brunes i olje til den er gylden brun. Krydres med salt og pepper og timian. Has i et ildfast fat og stekes ferdig i ovnene ved 200 grader. Ca 40 minutter pr. kg. kjøtt Stek evt. gjerne over 2 x 20 min. Det gir et mer mørt stykke kjøtt. Husk kjøttet skal hvile min. 10 minutter før det skjæres ut.

SAUS:
Dyreben og avskjær brunes i litt olje sammen med urtene og krydderene. Buljong/rødvin eller mazala helles deretter over deretter det hele står og surre ca. 90 minutter. Mel drysses over sausen deretter det simrer ytterligere 15 minutter. Siktes deretter gjennom en sil og litt smør piskes i. Smakes til med salt pepper og hakket rosmarin.

Garnityr:
Soppene ristes i en gryte med smør. Epler i terninger og tyttebær has i til sist hvoretter det smakes til med salt pepper og hakket persille. Skiver av dyrekøllen anrettes med sausen og soppene.

TILBEHØR:
Poteter (stekte eller kokte) ripsgelé, bønnesalat og efvt. tytte-bær/tranekompott.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 23043)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.