Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Dyrerygg I




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3kgDyrerygg (elg, hjort eller reinsdyr)
150grbacon eller fersk spekk i skiver
1dashsalt
1dashpepper
100grsmør

Saus:

40grMargarin
4ssmel
0,5litermelk
1dashsalt
kulør
1dlfløte eller creme fraiche
ripsgele


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Dyrerygg I med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier129,98638,07Kcal
Protein17,7286,99gram
Karbohydrat1,356,63gram
Kostfiber0,030,15gram
Fett5,9629,26gram
Mettet fett2,9014,24gram
Salt0,341,68gram
Pris på oppskriftenKr 17,42Kr 85,51Kroner
Hele oppskriften veier3 927 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ryggen tørkes godt med tørkepapir og alle hinner fjernes. Kjøttet gnis med salt og pepper og barderes (dekkes) med tynne skiver av bacon eller fersk spekk og smørklatter. Ryggen legges på en rist i langpannen og settes i en varm ovn 250 grader i ca. 15 minutter, til den er brunet.

Saus:
Av mel, fettstoff og melk, lages en jevnet saus, som tilsettes kulør og smakes til med salt og en anelse sukker.. Sausen kokes igjennom et øyeblikk og helles over dyreryggen, som steker videre i 1 ½ time ved 160 grader til den er mør.

Dyreryggen tas opp, og sausen helles i en gryte og kokes opp med kremfløte, til konsistensen er passende. Den skal være jevn. Smak sausen til med ripsgele og blank den av med en klatt smør. Filetene skjæres fri av dyreryggen , skjæres i tynne skive og legges tilbake på ryggbenet.

Ryggen serveres hel, garnert med sukkerbrunede poteter og halve, kokte epler med ripsgele.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 23121)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Klassisk elgstek.Klassisk elgstek.
Denne retten har 68,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Roastbiff av elg.Roastbiff av elg.
Denne retten har 132,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Plankebiff av elg.Plankebiff av elg.
Denne retten har 151,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tjelknøl.Tjelknøl.
Denne retten har 58,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt indrefilet av elg.Helstekt indrefilet av elg.
Denne retten har 111,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Elgstek 3.Elgstek 3.
Denne retten har 90,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Elgstek i leirgryte.Elgstek i leirgryte.
Denne retten har 117,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Elgstek med polenta og linsepurè.Elgstek med polenta og linsepurè.
Denne retten har 39,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.