Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Dyrerygg med potetkroketter




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgdyrerygg
vann
0,25helflaske(r)rødvin
2stkløk
Ca 5,5stkgulrøtter
1stkpersillerot
2tseinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1tsbasilikum, tørket
2stklaurbærblad
1dashsalt
1dashpepper
1dashsmør
1,5dlfløte til sausen


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Dyrerygg med potetkroketter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier98,98495,32Kcal
Protein14,8474,26gram
Karbohydrat1,618,06gram
Kostfiber0,582,90gram
Fett3,0615,31gram
Mettet fett1,768,81gram
Alkohol0,64 %
Salt0,160,82gram
Pris på oppskriftenKr 16,46Kr 82,37Kroner
Hele oppskriften veier3 003 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Flå hinnen av kjøttet, legg det i en stor gryte og hell på så mye vann at det såvidt dekker. Legg i rensede grønnsaker og krydder og hell rødvin i gryten.

La kjøttet surre under lokk ved svak varme til det er mørt, ca 1 1/2 time.

Ta kjøttet opp av kraften, tørk det, og legg det på rist med langpanne under. Pensle smør over.

Hell så mye kokekraft i pannen at bunnen er dekket. Sett kjøttet inn i ovnen ved 250 C i ca 15 min, til det er pent brunt.

Sil sjyen, jevne den eventuelt lett, og smak den til med fløte.

Potetkroketter: Kok poteter, mos dem. Rør en eggeplomme og en smørklatt i mosen, smak til med salt og pepper. Trill mosen til lange pølser, som skjæres i ca 5 cm lange stykker. Vend dem i egg og brødrasp, stek dem gylne i olje.

Server dyreryggen i skiver. Server den sammen med potetkroketter, sausen og lett søtet eplemos.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10809)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.