Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Dyrerygg med viltsaus og sopp




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgdyrerygg
Viltbuljong: 75 g. Smør salt pepper Rensede ben og avskrap fra dyrerygg
50grsmør
1stkløk
1stkgulrot
60grselleri
0,5litervann
1stklaurbærblad
1kvist(er)timian
1sskonsentrert tomatpuré
6stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
8stkhel pepper
1tssalt
0,5kgchampignon eller blandede sopp
50grsmør
1feddhvitløk
2dlrødvin
2stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1kvist(er)timian
2tsmaizena
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Dyrerygg med viltsaus og sopp med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier89,45519,68Kcal
Protein12,9575,24gram
Karbohydrat1,136,57gram
Kostfiber0,281,63gram
Fett3,1618,36gram
Mettet fett1,8210,57gram
Alkohol0,59 %
Salt0,372,14gram
Pris på oppskriftenKr 14,13Kr 82,09Kroner
Hele oppskriften veier3 486 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Viltbuljong:
Gjør grønnsakene i stand og hakk dem grovt eller skjær dem i små terninger. Varm smøret godt i en gryte og brun først ben og avskrap, så grønnsakene oppi. Hell vannet ved og la det koke opp. Skum godt og tilsett laurbærblad, timiankvist, tomatpuré, de lett knuste einerbær, pepperkornene og saltet. La buljongen koke for svak varme under lokk ca. 1 time. Si den og sett den til side. Sett ovnen på 250°.

Kjøtt:
Skrap kjøttet fri for sener og hinner, gni det med salt og pepper og legg dyreryggen i skypannen. Fordel tynne smørskiver over kjøttet og brun dyreryggen i ovnen ca. 5 minutter ved 250°. Den skal nettopp skifte farve. Demp varmen i ovnen til 170° og hell den silte viltbuljong i skypannen, når temperaturen er synket, ellers fordamper den omgående. La dyreryggen steke videre 40-45 minutter, avhengig av hvor høy den er. Drypp jevnlig med stekeskyen. Ta dyreryggen ut, legg folie omkring kjøttet, eventuelt også et tøystykke, og la den hvile. Sil skyen fra skypannen opp i en skål.

Viltsaus:
Skjær rotskiven av soppene, skyll dem kort og trykk dem tørre. Skjær dem i skiver og svisj dem i smør i en gryte. Hakk hvitløksfeddet fint og la det svitse med et øyeblikk.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 21397)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.