Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Dyrerygg. ovnstekt




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgDyrerygg
100grfersk spekk eller75 g. smør
5dlvilt buljong
1dashsalt
1dashpepper

Saus:

3dlstekesky
2dlkremfløte
30grsmør
3ssmel
2ssrognebærgeléIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Dyrerygg. ovnstekt med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier123,46649,69Kcal
Protein14,0774,04gram
Karbohydrat0,854,47gram
Kostfiber0,030,16gram
Fett7,0837,26gram
Mettet fett2,3912,58gram
Salt0,462,43gram
Pris på oppskriftenKr 14,33Kr 75,41Kroner
Hele oppskriften veier3 157 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 250°. Skrap kjøttet fri for sener og hinner. Gni det med salt og pepper. Legg dyreryggen i skypannen. Brun den i ovnen ca. 5 minutter ved 250°. Den skal nettopp ha skiftet farve, så er porene lukket. Ta den ut av ovnen. Demp varmen til 170° legg tynne skiver spekk eller smørklatter over kjøttet og hell buljongen i skypannen, når varmen er dempet, ellers fordamper det omgående. La dyreryggen steke 40-45 minutter, og drypp jevnlig med stekeskyen. Ta dyreryggen over på et fat og dekk den godt med folje og evt. et tøystykke.

Saus:
Hell 3 dl av stekeskyen i en gryte. La den stå, til fettet har fundet opp til overflaten. Skum det av. Tilsett kremfløten, la sausen koke opp og smak til med salt og pepper. Rør smøret sammen med melet og pisk det i sausen. La den koke godt igjennom, ha rognebærgeleen i og rør, til den er oppløst.

Utskjæring:
Skjær dyreryggens fileter og skjær dem i skiver på skrå. Legg kjøttet tilbake på ryggen, så den ser hel ut. Server sausen til.

Tips:
Pillepoteter og Waldorfsalat er klassisk tilbehør. Annet tradisjonellt tilbehør er kokte, halve epler fylt med rognebærgelé. En frisk salat med ung selleri og epler er også særdeles godt tilbehør. Likeså buljongkokte kastanjer. Sausen kan farves med litt kulør.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 21398)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.