Gå til forsiden av matoppskrift.no



Egg Benedict

Bilde av Egg Benedict.
Fotograf: Kylling.no

Oppskriften på Egg Benedict har fullt beregnet næringsinnhold, pris samt automatisk sjekk av allergener.
Det sies at Egg Benedict første gang ble laget i USA, på Waldorf Astoria hotel i New York, til en gjest som het Benedict. Retten består av brød, gjerne ristet, med røkt skinke, posjert egg og hollandaisesaus. Et posjert egg er et bløtkokt egg uten skall. Egg Benedict er trolig verdens mest berømte eggerett.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Posjerte egg:

4stkegg, kalde
Ca 1litervann
Ca 3,5sseddik
1tssalt
Ca 200grspinat

Hollandaisesaus:

2stkeggeplommer
75grsmeltet smør
4skive(r)tykke skiver loff eller annet brød


Fremgangsmåte:

Kok opp vann og tilsett eddik og salt. Knekk ett og ett egg i en kopp. Rør om i vannet med tresleiv til det dannes en ”syklon” i midten. Hell ett egg av gangen i vannet og la det ligge ca. 3 minutter. Vannet skal ikke boblekoke. Ta opp egget med en hullsleiv og legg det på et kjøkkenpapir.

Smelt smøret til sausen. Ha eggeplommene i en stålbolle. Tilsett sitronsaft og litt salt. Visp eggeplommene over en kjele med varmt vann og spe forsiktig med det smeltede smøret. Smak til med salt og pepper.

Skyll spinaten godt. Surr den raskt i en stekepanne i litt smør. Vend spinaten rundt med en hvitløkbåt på en gaffel. Smak til med salt og pepper.

Ha kalkunpålegg på brødskivene. Fordel spinaten over. Hell over sausen og legg på de posjerte eggene. Server straks.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Kylling.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 25156)
Tilberedningstid: 10-20 min
Kategori: Smårett
Land: Amerika

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 77,98 Kcal Forklaring?
Protein 2,96 g
Fett 5,8 g
Karbo 3,28 g
Pris 2,89.- kr

Nyttige undersider og søk
















Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!