Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Egg og ris med rekesaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
275grris, langkornet
2 ts salt pr. l vann
4stkegg hardkokte

Rekesaus:

0,5literreker
2ssolje
2feddhvitløk, knust
2sshvetemel
3dlrekekraft
1dlfløte
kajenne
Ca 2,5sssherry


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Egg og ris med rekesaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier196,65510,93Kcal
Protein7,3819,17gram
Karbohydrat22,0257,21gram
Kostfiber0,340,88gram
Fett8,4221,88gram
Mettet fett3,108,05gram
Alkohol0,37 %
Salt0,290,75gram
Pris på oppskriftenKr 3,46Kr 8,99Kroner
Hele oppskriften veier1 039 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok risen mør, 12 min., i saltet vann. Hell vannet fra, spyl risen og damp den tørr.

Rens rekene. Legg skallene i en kasserolle, hell på så mye kaldt vann at det dekker, gi det et oppkok og la det stå og trekke ca 10 min. Sil kraften.

Fres hvitløk i olje. Bruk ikke for sterk varme så hvitløken blir for brun, da blir den bitter.

Legg de rensede rekene i og brun dem raskt. Ta dem opp.

Dryss mel i pannen, rør godt og spe med rekekraft. La det koke minst 10 min.

Smak sausen til med fløte, en anelse kajenne og sherry. Sausen skal være fyldig og temmelig skarp.

Legg de hardkokte, pillede eggene på varmt fat. Legg risen i en rand utenom og hell sausen over eggene. Pynt med urensede reker.

Server retten rykende varm med tomatsalat og agurkterninger i rømme.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9191)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rispanne med laks og crabstick.Rispanne med laks og crabstick.
Denne retten har 124,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.