Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Einerbærøl (øl av bruselåg) fra Brandval




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 11stang(stenger)einerbærkvister, helst med lbær påIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Ca 25litervann
1kopp(er)humleIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
0,5kgsirup
0,25stang(stenger)engelsk lakris
sukkerkulør
1kgsukker
40grGjær


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Spor-av-nøtter
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Einerbærøl (øl av bruselåg) fra Brandval med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier20,905 548,17221,93Kcal
Protein0,025,310,21gram
Karbohydrat5,201 380,4155,22gram
Kostfiber0,012,650,11gram
Fett0,000,000,00gram
Mettet fett0,000,000,00gram
Salt0,000,660,03gram
Pris på oppskriftenKr 0,12Kr 31,86Kr 1,27.-
Hele oppskriften veier26 546 totalt26 546 pr porsj1 062 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 25 liter

Kok og sil einerlågen, avkjøl den til 30 - 35 grader C. Kok opp humla med litt av lågen og sil den fra. Tilsett humleavkok, sirup, sukker og farge. Løs opp gjæren i litt av lågen og tilsett den. Dekk til ølkjelen og sett den lunt, slik at brygget holder seg lunkent. La det stå til neste dag. Tappes da på rene flasker eller tønne hvis stor porsjon.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18127)
Kategori: Ølbrygging
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.