Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ekte kjøtpølse (Jolepølse)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kggrisekjøt
0,5kgflesk
0,5kgsauekjøt
1dashsalt
pepar
allehånde


Annonse


Næringsdeklarasjon for Ekte kjøtpølse (Jolepølse) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier215,024 281,05Kcal
Protein18,52368,73gram
Karbohydrat0,000,00gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett15,66311,79gram
Mettet fett6,02119,86gram
Salt0,193,84gram
Pris på oppskriftenKr 8,82Kr 175,61Kroner
Hele oppskriften veier1 991 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Mal berre ein gong. Elt saman med krydder, etter smak og behag. Mårr deigen på kjøtkvern inn i dyretarmar. Vask kjøtpølsene i sterkt saltvatn. Heng dei så opp på ei stong, slik at dei vert godt turre (2-3 dagar med litt varme). Heng dei deretter på stabburet eller ein annan kjølig stad. Etter ca. 8 dagar kan ein ta til å bruka av kjøtpølsene.

Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Det norske Samlaget
(Intern: 18225)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.