Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Elfenbensaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
40grsopp, hakket
hvit pepper
2,5dlvann
5dlhønsebuljong eller fiskekraft
4sssmør
0,5dlhvetemel
2stkegg
1dashsalt
1dashpepper
ev. hakket frisk estragon


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Elfenbensaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier100,10206,12Kcal
Protein2,024,16gram
Karbohydrat2,314,76gram
Kostfiber0,170,35gram
Fett9,1618,86gram
Mettet fett5,4811,28gram
Salt0,651,35gram
Pris på oppskriftenKr 1,65Kr 3,40Kroner
Hele oppskriften veier1 030 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(ca 5 dl)

Ha sopp, pepper og vann så det akkurat dekker en middels stor kjele. Kok ved middels varme til sopen er myk. Sil vannet av og bland det med buljongen eller kraften. Kast soppen. Kok væskeblandingen over moderat varme til den er redusert til ca 5 dl.

Smelt smøret i en kjele, rør melet inn og la det koke under omrøring i 3 minutter. Tilsett den varme buljongen og fortsett å røre til sausen koker. La det putre i ca 5 minutter. Rør ofte. Sausen skal være kremaktig. Tykner den for mye, tilsettes litt ekstra buljong eller vann.

Pisk eggene med 1 ts varm kraft. Ta sausen av varmen og pisk inn eggene til alt skum er borte. Sausen skal nå være fløyelsaktig og kremet. Smak til med salt og pepper. Dryss eventuelt finhakket, frisk estragon over og server sausen varm med kokt kylling eller fisk.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7501)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sweet and sour saus.Sweet and sour saus.
Denne retten har 80,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinsaus 5.Appelsinsaus 5.
Denne retten har 17,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjysaus 2.Sjysaus 2.
Denne retten har 12,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Portvinsaus/madeirasaus.Portvinsaus/madeirasaus.
Denne retten har 113,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brun saus med meljevning.Brun saus med meljevning.
Denne retten har 14,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Peppersaus 2.Peppersaus 2.
Denne retten har 164,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Portvinsaus med valnøtter.Portvinsaus med valnøtter.
Denne retten har 116,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.